Dubitando ad veritatem pervenimus

Pervenimus

Pervenimus

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás [51.]

2019. szeptember 05. - Pervenimus

Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító repülőgép térített el, melyek különböző célpontokba csapódva 3 ezer embert öltek meg (egészen pontosan a géprablókkal együtt 2996-ot). 

911.jpg 

Emberek millió bámulták megdöbbenve a TV képernyőket szerte a világon, miközben azt nézték, ahogyan a World Trade Center 110 emeletes ikertornyai - azon a bizonyos napon, 9 óra 59 perckor és 10 óra 28 perckor - összedőltek, az egy-másfél órával korábban beléjük csapódó repülőgépek okozta robbanások (és tüzek) miatt. (Sokkoló volt, hogy az összedőlés előtti percekben 200 ember ugrott ki az ablakokon a biztos halálba, mert inkább a zuhanást választották, mint a tűzhalált.) Sorra érkeztek a hírek, mindenki csak kapkodta a fejét: "egy harmadik és egy negyedik repülőgép is lezuhant" harsogta a média még ugyanazon a délelőttön, az egyik a Pentagon (amerikai hadügyminisztérium) épületébe csapódott (9:37-kor), a másik pedig - mely a Fehér Ház lerombolását célozta - a pennsylvaniai Shanksville közelébe csapódott a földbe, 10:03-kor. (Itt az utasok fellázadtak a késekkel felfegyverzett terroristák ellen és megakadályozták az eredeti célpont elérését.)

A későbbiekben azonosított arab terroristák közül 15 személy Szaúd-Arábiából, kettő az Egyesül Arab Emírségekből, egy Egyiptomból, egy pedig Libanonból származott. A csoportot és az egész akciót a 33 éves, egyiptomi születésű Mohamed Atta vezette, akit a WTC északi tornyába csapódó repülőgép pilótaülésében ért a halál. Atta az akcióra vonatkozó utasításokat és parancsokat az Al-Kaida nevű terrorszervezet vezetőitől, elsősorban Hálid Sejk Mohamedtől kapta (aki egyébként Oszama bin Laden jobbkezeként volt ismert). Az Egyesült Államokban félelmet és működési zavarokat okozni akaró támadást gondosan és hosszasan tervezték meg arra számítva, hogy a Fehér Házat és a Pentagont is megsemmisíthetik majd. Ez a két cél azonban nem "jött össze", a pánikkeltés és rettegés viszont igen: Amerika bosszúért kiáltott.

911_elkovetok.jpg

A képen látható Ramzi Yousef , Abdul Murad, illetve Sheik O. A. Rahman nem 9/11, hanem más USA ellenes terrortámadások kapcsán ismert

A CIA azonnal nyomozásba kezdett és ha lassan is, de kiderültek az akció részletei. A megtorlás két szálon futott: egyrészt politikai (katonai) vonalon, Afganisztán és Irak megbüntetésének szándékával, másrészt személyi vonalon, a konkrét felelősök felkutatásával és likvidálásával. Ami az előbbit illeti. az USA 2001 október 7-én, az "Operation Enduring Freedom" hadművelet megindításával, megkezdte a terrortámadást segítő, tálibok vezette Afganisztán lerohanását, majd 2003 március 20-án a Szaddám Huszein vezette Irak megtámadása következett, melyet szintén a nemzetközi béke fenyegetésével (és atom-, illetve vegyi fegyverek birtoklásával) vádoltak.

Ami a személyi vonalat illeti: 2003-ban amerikai kézre kerültek a 9/11-es támadás kitervelői, köztük Hálid Sejk Mohamed is. Mindegyiküket a guantanamoi amerikai támaszpontra szállították (jelenleg is itt raboskodnak). Oszama bin Ladent 10 éven keresztül kereste a CIA és csak 2011 májusában találta meg, amikor egy amerikai Navy Seals egységgel kivégeztette. (A kommandósok helikopterekkel repültek be Pakisztánba, ahol Abbottabad városában egy villában bujkált az Al-Kaida vezér. Itt lőtte fejbe egy Robert O'Neill nevű katona 2011 május 2-án éjjel.)

Bár a bosszú teljesnek tűnt, valójában értelmetlen volt: Irakban nem találtak tömegpusztító fegyvereket, Afganisztánt nem sikerült pacifikálni (jelenleg is az ország nagy részét a tálibok irányítják) és a világ-terrorizmus sem szorult vissza. Ráadásul az emberek egy része nem hisz azóta sem a hivatalos közleményeknek és meg van győződve arról, hogy a WTC tornyok lerombolását nem az Al-Kaida hajtotta végre, hanem valamiféle rejtély és összeesküvés áll az egész ügy mögött. Bár az elkövetés módjára vonatkozó összeesküvés-elméletek többségét már cáfolták, nézzük az okokra és az állítólagos elkövetőkre vonatkozó "conspiracy theory" leírásokat:

1.) A WTC tornyokat maga az USA kormánya rombolta le:

Népszerű összeesküvés-elmélet, mely arról szól, hogy mivel az amerikai kormánynak indokra volt szüksége ahhoz, hogy megtámadja Afganisztánt is Irakot, gyakorlatilag "megszervezte" az egész akciót és maga rendezte meg az ikertornyok felrobbantását. Ez az elmélet arra is kiterjed, hogy a detonációkat valójában nem a repülőgépek becsapódásai, hanem gondosan elhelyezett robbanóeszközök okozták. Az ok: Irak és Afganisztán lerohanásával megszerezni a Közel-Kelet olaját, illetve birtokolni az afgán kábítószer-kereskedelem feletti ellenőrzést.

Az elmélet nem veszi figyelembe, hogy 3000 ember halála, illetve az ikertornyok lerombolásával és New York megbénításával járó hatalmas anyagi kár bevállalása helyett ezernyi más módszerrel is elérhette volna Amerika a két ország lerohanását (ha valóban ez olyan fontos cél lett volna Washington számára). Amellett az afgán katonai beavatkozás kimondott kudarc és nyűg lett Amerika számára, ahogyan az iraki fiaskóból is inkább veszteséggel szállt ki az USA 2011-ben. Ennek az elméletnek egyik alváltozata szerint az USA (és CIA) csak annyiban volt részese a támadásnak, hogy tudott róla, csak épp nem tett ellene semmit (a már elmondott okok, érdekek miatt).

2.) A terrortámadást Izrael hajtotta végre:

A zsidókat mindig előszeretettel keverik a világpolitika különböző rejtélyeinek háttér-elméleteibe, így a 9/11 sem úszta meg a szokásos "Izraelezést". A második conspiracy theory szerint a WTC ikertornyait zsidó titkos-ügynökök robbantották fel, hogy ezzel Amerika népét és kormányzatát egy erőteljesebb arab- és terrorizmus ellenes politikára ösztönözzék. Az elképzelés szerint Tel-Aviv csökkenteni akarta a Közel-Keleten ránehezedő ellenséges arab nyomást, így megszervezte ügynökeivel a New York-i robbanásokat, melyeket aztán az Al-Kaidára kent és elérte, hogy az USA hadserege megtámadja ellenségeit.

Ezt az elméletet táplálja az a sokat emlegetett körülmény, mely szerint aznap a zsidó származású dolgozók nem vették fel a munkát a WTC -ben. Arra viszont már kevesen figyelnek, hogy a 3000 áldozatból 300 a zsidók száma. A Moszad érintettségében ma is milliók hisznek szerte a világban.

3.) Az oroszok tették:

Vladimir Putyint, Oroszország teljhatalmú urát ma a világ egyik legbefolyásosabb emberének tartják számtalan országban. Felvetődött már, hogy ő intézte el Donald Trump elnökké választását is, miként az európai média manipulálásában is ludas. (Furcsa, de a két említett "vád" igazságtartalma rendkívül magas, bár bizonyíték nincs. [...nem szokott lenni] szerk.) A 9/11 esetében is felmerült Oroszország és Putyin érintettsége, mellyel az orosz diktátor az USA gyengítését és értelmetlen háborúkba hajszolását akarta elérni. Az elmélet szerint tehát orosz FSB ügynökök robbantották fel, illetve lőtték le a repülőgépeket, hogy destabilizálják az Egyesült Államokat.

4.) Amerikai nagytőkés összeesküvés történt:

Szintén népszerű elképzelés, hogy valamiféle tőzsdei manipuláció és nyerészkedés reményében, amerikai milliárdosok, nagytőkések, fegyvergyárosok szervezték meg a terrortámadást, hogy a tőzsdei reakciókat előre tudva, nyereségre tegyenek szert, illetve hogy Amerikát háborúkba rángatva, katonai megrendeléseket kapjanak. A meglehetősen vad elmélet akkora zagyvaság, hogy nehéz megtalálni a logikus pontjait, mégis sokan hisznek benne. A gazdagokból álló, titkos és névtelen "háttérhatalom" vagy Deep State, - mely sokak szerint valójában igazgatja Amerikát és a világot - amúgy is igen népszerű bizonyos rétegekben. Szerintük ők tették el láb alól annak idején Kennedyt, ők rendezték meg a Holdra-szállást is (mely valójában egy jól berendezett földi helyszínen történt) és ők tehetnek minden háborúról is, amiben az USA érintett.

5.) Földönkívüli gyíkemberek voltak:

A földönkívüliekben való hit hosszú ideje képezi összeesküvések alapját és egy külön réteget foglalkoztat világszerte. Ennek a rétegnek külön szekciója vallja azt, hogy a gyíkemberek köztünk élnek és komoly befolyásuk van a világ vezetőire. Ők hisznek abban is, hogy a WTC tornyok lerombolásában is bizony nagy szerepe lehetett ezen titokzatos idegeneknek. Szerintük valamiféle külső érdek miatt döntöttek úgy, hogy megingatják a nemzetközi biztonságpolitikai helyzetet, talán azért, hogy így jobban beépülhessenek a világ legfontosabb szervezeteibe. (A magunk részéről ez az elképzelés már messze túlmutat a józan gondolkodáson, nem is pazarolnánk rá több szót.)

Az 5 felsorolt és legnépszerűbbnek tekintett összeesküvés elmélet mellett akad még néhány kevésbé ismert is, mint például, hogy az amerikai maffia követte el a WTC tornyok elleni támadást, illetve, hogy a kínaiak tették, vagy egyéb titokzatos világszervezetek. Mivel kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is, teret adunk szavazásnak is: 

Köszönjük, hogy szavaztál, várjuk hozzászólásodat is!

Ha érdekesnek találtad, várunk Facebook oldalunkon is! 

pervenimus_2kocka.jpg

Pervenimus.blog.hu

2019.09.05.(13:00)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pervenimus.blog.hu/api/trackback/id/tr4815040762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.., 2019.09.06. 14:21:42

@Ma Baker: Jézus... ezek a butaságok még mindig keringenek.... Mutass már egyetlen megbízható linket, ahol látszik a WTC bérlőinek sorában a robbantással foglalkozó bármilyen cég vagy vállalat...
Irányított robbantás. Gondoljátok már végig csak egy percre. Hogy az úristenben lett volna képes bárki PONTOSAN azokba az emeletekbe vezetni a gépet, ahol szerintetek a robbanóanyagokat felhalmozták. Ha nem így lett volna, akkor ugye rögtön "lebukik" mindenki hogy a robbanás 10-20 emelettel feljebb vagy lejjebb következik be, de nem, PONTOSAN ott rogyott meg az épület, ahol a becsapódás volt. Hogy nem robbant fel minden "felhalmozott" robbanóanyag a becsapódás pillanatában?.... Hogy nem tűnt fel senkinek de senkinek, hogy hónapokig hordják százkilószámra a robbanóanyagot egy irodaházba érted... Kicsit gondolkodjatok már józanul...

2019.09.06. 14:23:19

@STIRLITZ: belátva hogy csak elméleteket kergetek :), te csak egyetlen dolgot ragadsz ki azokból, amiket írtam, a hadiipart, pedig az csak egy azok közül, hogy lehetett totális hatalmat kiépíteni, bizarr törvényeket hozni, idegen országokban garázdálkodni, kormányokat, uralkodókat döntögetni, olajforrásokat szerezni, a komplett Közel-Keletet destabilizálni, és így tovább. És én továbbra sem valamilyen összamerikai érdekekről beszélek, hanem - de utálom ezt leírni mert olyan eszelős - a háttérhatalom képviselőinek az érdekeiről. nyilván nem az USA gdp-jét akarták tuningolni, hanem a sajátjukat :) Akárhogy is, a hivatalos magyarázatok rettentően gyengék és könnyen cáfolhatók, engem például a pentagonos támadás mindig is jobban megfogott, mert ott olyan mértékben lóg ki a lóláb, hogy az már-már komikus. Ha pedig elfogadjuk (elfogadom) hogy a hivatalos verzió nem igaz, akkor logikailag egyenesen következik, hogy valaki valamilyen érdekből hazudik, ergo valami más cél dolgozott az egész mögött. Énszerintem azok, amiket fentebb is soroltam.

2019.09.06. 14:27:59

@Arcadian.: hát ahonnan én nézem, az se gyengébb konteó, hogy egy sivatagi barlangi tahó meg pár olajosképű maki hiba nélkül végrehajt egy olyan grandiózus tervet, amire egy tucat jól képzett speciális szakképesítésű katona is csak bajosan lett volna képes. Plusz akkurátusan magukkal vitték az útleveleiket, hogy biztosan kiderüljön, kik voltak ők :) A fő baj, hogy a hivatalos verzió gyengébb lábakon áll, mint a konteók javarésze. Itt nem egy logikus és alátámasztható hivatalos verzió áll szemben egy tucat habókos elképzeléssel, hanem van egy tucat habókos elképzelés, és ezek _között_ van a hivatalos változat is.

felső határ nincs 2019.09.06. 14:29:01

@..,: "PONTOSAN ott rogyott meg az épület, ahol a becsapódás volt."

Nem ott rogyott meg. Meg a WTC leasingbe vevoje is elismerte hogy a WTC7et felrobbantottak: www.youtube.com/watch?v=p34XrI2Fm6I

Annak neki sem utkozott semmi.

Alávág 2019.09.06. 14:30:30

A kormányok úgy hiteltelenítik el a titkos manipulációikra rávilágító watchdog-okat, hogy ilyen összeesküvés-elméletekkel mossák össze őket.
Például ha valaki azt mondja, hogy az amerikai kormány támogatásával alakult az al-Kaida, hogy az amerikai kormány a saját polgárait megfigyeli, hogy titkos kísérleteket hajtanak végre fertőző betegségekkel a lakosságon, hogy a Clintonok milliárdokat kerestek bankárok, nagyvállalatok számára adott beszédekkel (így fizették ki őket utólag), hogy Bill Clinton 26-szor utazott a Jeffrey Epstein-féle, Lolita Express-nek nevezett magángépen, hogy a brit királyi család és az amerikai liberális elitek is érintettek a pedofil hálózatokban, akkor beindul a titkosszolgálat és elterjeszti, hogy az illető amúgy még hisz a gyíkemberekben, lapos Földben, miegymásban is (ami mondjuk nem igaz). Tehát őrült és semmit se szabad elhinni, amit mond.

Az is a titkosszolgálatok kedvelt taktikája, hogy extrémitásokat dobnak be a közbeszédbe (gyíkemberek, tőkések, Izrael stb.). Holott lehet, hogy csak annyi van az egészben, hogy az amerikai kormány casus belli-t keresett háborúkhoz és ugyan tudott a készülő merényletről, de nem akadályozta meg.
Ja, kik is terjesztették azt a fake news-t, hogy Saddam Hussein-nek tömegpusztító fegyverei vannak? Nem Alex Jones, Sam Tripoli és Eddie Bravo! A brit és amerikai kormányok!

A WTC elleni merényletnél az történhetett, mint Pearl Harbor-nál. Az amerikai kormány tudott a készülő támadásról, de jól jött nekik casus belli-nek.

Control. 2019.09.06. 14:33:36

@Eugene Horse: Azt ugye tudod, hogy Atta egyetemet végzett ember volt, ahogyan maga bin Laden is es az Al-Kaida számtalan vezetője. Ennyit arról hogy barlanlakók meg sivatagi tahók lettek volna.

Alávág 2019.09.06. 14:37:23

@STIRLITZ: "ENNEK viszont egyértelmű gazdaságélénkítő hatása kellett volna hogy legyen a bérekben, és például a költségvetésbe befolyó nagyobb adókban."

Csak azt feljted el, hogy nem az a militar-industrial complex célja, hogy a költségvetésbse több adó folyjon be meg a bérek nőjenek, hanem hogy a saját bankszámlájuk gyarapodjon. És ez is történt. Az állam nem lesz gazdagabb, pont hogy a lobbisták által túszul ejtett államon keresztül szivattyúzták ki az adófizetők befizetéseit. Az államadósság az egekbe szökött, a hadiipari cégek jól jártak. Az adófizetők annyira nem. Az iraki tömegpusztító fegyvereket meg azóta se találják, de legalább az is kiderült, hogy Iraknak semmi köze nem volt a WTC merénylethez.

STIRLITZ 2019.09.06. 14:45:26

@Alávág: Te meg azt felejted el, hogy ha egy egész ágazat, az amerikai fegyvergyártás nagyobb fokozatban működik (az állitólagosan kiprovokált háborúk miatt) akkor a gyárak több embert kell hogy foglalkoztassanak, több túlórát kell fizetniük, plusz az állam felé alkalmazottaik után több adót kell befizetniük, ami által a fogyasztásnak is élénkülnie kell. Vagyis maga a gazdaság is élénkül a tulajog gazdagodása mellett. DE ismétlem: semmi ilyesmi nem történt, vagyis a fegyvergyárosoknak nem volt ez az egész túl nagy üzlet. Igy nem is lett volna értelme részükről 9/11 támogatása.

Fortress_ 2019.09.06. 14:49:31

Mohamed Atta, a gépeltérítő terroristák vezetője épitészmérnök volt. Csak modom.

felső határ nincs 2019.09.06. 14:49:43

@STIRLITZ: Meg egy haszna a haborunak, azon kivul hogy paran durvan meggazdagodnak, hogy az allam mindig romma adosodik.

Az USA adossaga 1916-18ban meg5xozodott, 1941-45ben szinten meg5xorozodott. www.thestreet.com/politics/national-debt-year-by-year-14876008

Es ki is szokott adossagbol elni?

felső határ nincs 2019.09.06. 14:50:41

@Jericho 1: es a epiteszmernokseg elonyt jelent a gepelteritesben?

Fortress_ 2019.09.06. 14:57:08

@felső határ nincs: Ezt csak arra irtam, hogy fentebb felvetették: a gépeltérítők barlanglakó sivatagi tahók es makik voltak.

Alávág 2019.09.06. 15:02:26

@STIRLITZ: A fegyvergyártóknak nem volt nagy üzlet? Te egy kő alatt éltél az elmúlt évtizedekben?
A katonai fegyvergyártók összeszorult gyomorral vették észre, hogy vége a hidegháborúnak. A 9/11 merénylet nekik egy isteni csoda és megváltás volt.
Az állami megrendelések felpörögtek, annyi hadianyagot tudtak eladni, hogy hihetetlen.
A szaúdiak Jemenben folyton kifogynak a bombákból, az amerikai exportőrök lobbiznak a kormánynál, hogy engedélyezzék még több hadianyag eladását külföldre. És a szaúdi haderő pixafüst az amerikaihoz képest volumenben.

megvagyhadnagy 2019.09.06. 15:04:39

@Ma Baker: www.youtube.com/watch?v=IxDjOobmC8M
Hát, ja. Ez tényleg nem úgy nézki, mint ahol becsapódott egy repülőgép.

Alávág 2019.09.06. 15:04:57

@felső határ nincs: +1

Az államadósság annyit jelent, hog, az állam túlköltekezik. Tehát valaki jól jár. És háború idején ki jár jól? A fegyvergyártók. Ki jár rosszul? Az adófizetők, mert most már nem csak a gyerekeik, de az unokáik is adósságba születnek majd.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.09.06. 15:14:31

Érdekes, hogy az első pontban leírt verzióra (maga az USA) nem lehet szavazni. :)

Alávág 2019.09.06. 15:16:13

@Alávág: Hány ember is él az USA-ban a haderőből, mint egyenruhás vagy háttérintézmény tagja vagy a hadiipar vagy katonai támaszpontoknak otthont adó városokban lakó, kiszolgáló ember? Több millió.
Nekik a hidegháború vége katasztrófa volt. Az USA történetében volt kb. 20 év, amikor nem háborúzott senkivel, amúgy folyamatosan hadban állt. Elemi érdeke az ipar nagy részének a háborús költekezésből való nyerészkedés.

felső határ nincs 2019.09.06. 15:22:39

@Alávág: Meg az ujjaepites a masik biznisz, azt se a veletlenre bizzak. Amit szetbombaznak, azt utana ok epitik ujja, vagy legalabbis hitelt adnak ra.

A mai bankrendszer siman tud ugy hitelt adni, hogy egy vasa sincs. A kamat viszont valosagos.

.., 2019.09.06. 15:23:21

@felső határ nincs: Nem ismert el semmit, annyit mond a videóban, hogy a tűzoltóparancsnokkal beszélt, és úgy döntöttek, hogy mivel már addig is rengetegen meghaltak, nem kockáztatnak, és inkább hagyják az egészet, és végül összeomlott az épületet. "Pull"-nak többféle jelentése lehet - pull the operation pl. azaz felhagyni a mentéssel. Persze a konteohíveknek jó lesz a pull the building, azaz megsemmisíteni, vagy felrobbantni az épületet is...

felső határ nincs 2019.09.06. 15:32:05

@..,: Osszeomlott? Na ne mar. Mitol?

Tudsz masik acelvazas epuletet a vilagtortenelemben, ami osszeomlott tuztol?

Itt van egy kinai, ami napokig egett sokkal intenzivebben, es a vaza meg se nyekkent: www.youtube.com/watch?v=g_SkwHXoiTE

.., 2019.09.06. 15:49:02

@felső határ nincs: Úgy érted olyan, amibe egy 200 tonnás személyszállító repülő csapódott, hajtóművestül, mindenestül, és gyengítette a szerkezetét? Nem, ilyenről valóban nem tudok. A kínai sokkal alacsonyabb, nem volt felette a akkora súly, ami megrogyaszthatta volna, és akár a szerkezete is más lehetett.

felső határ nincs 2019.09.06. 16:09:02

@..,: A WTC7be meg mindig nem csapodott bele semmi.

BéLóg 2019.09.06. 16:09:39

@STIRLITZ: Az egész háború költségét visszafizette a világ az OLAJÁR emelkedésével. Nem csak visszafizette, de sokszorosan visszafizette.
A háborúk valóban NEM a fegyvergyártók EXTRA profitját biztosítják, csak szimplán "A PROFITJÁT". A raktárakban porosodó harci eszközöket selejtezni kéne, így meg szépen elpuffogtatják őket és a hadsereg ÚJAKAT vesz.
Tehát rosszul gondolod (vagy gondolja bárki), hogy a háborúk miatt TÖBB harceszköz kell. Egy fenét.
A háborúk a "kifutó" termékek leselejtezléséhez kellenek. Enélkül ez pénzbe kerülne, vagy éppen halogatnák, stb.

A háborúk EXTRA nyeresége a világgazdasági drágulások (élelmiszer, olaj, stb.) árában van benne.

Alávág 2019.09.06. 16:15:03

@Frady Endre: Ilyenek ezek a controlled opposition hírcsatornák, blogok, véleményformálók. Látszólag belemennek a kényes témákba, hogy aztán a végén elmismásolják a lényeget, hátradőlve megállapítsák, hogy az ő verziójuk az igaz és mindenki más konteós bolond. Ezért dobnak be olyan laposföldes, gyíkemberes verziókat, szalmabábokat is, hogy a saját véleményük mellette mérsékeltnek, átgondoltnak, megalapozottnak tűnjön és az ellenvéleményeket összemoshassák a legbetegebb konteókkal.

Szerintem ugyanaz volt, mint Pearl Harbornál: az amerikaiak tudtak róla, hogy lesz valami, de kellett a casus belli nekik.
A vietnami háború is egy false flag művelettel kezdődött, Kubát is ilyen false flag művelettel (Operation Northwoods) akarták háborús agresszornak beállítani. Inkább ez a főszabály az amerikai külpolitikában, mint a kivétel.

BéLóg 2019.09.06. 16:18:02

Jaj, "imádom" azokat a fotókat, ahol a repülő által ütött lukban emberek integetnek segítségért, miközben mögöttük (a sűrű füstben) acélt megolvasztó forrósággal ég az izé, a kerozin.
Meg a video- és hangfelvételeket, ahol a gravitáció sebességével ÖNMAGÁBA omló épületet közvetítők periodikus PUFF, PUFF, PUFF hangokat rögzítenek, az emeleteken meg por/füst száll ki MIELŐTT az omlás oda érne. Meg a tűzoltó, aki megmenekült, aki ALATT a FÖLDSZINTAN robbant valami, nekivágta a plafonnak, eltörte mindkét lábát, ő meg csodával határos módon túlélte az omlást.
Meg a meggyengített "csúcs" nem KIFELÉ dől hanem maga alá, és a Deutsche Bank 300 méterrel arrébb lévő épületének tetején épülettörtmelékeket találnak, ami odapattant a földről, vagyhogy...

De az Dubaiban (vagy hol, Kazahsztánban) HÁROM NAPIG égő vasbeton épület, aminek semmi szerkezeti baja nem lett, de még a londoni fáklyaként szétégett toronyháznak sem.

Alávág 2019.09.06. 16:20:08

@..,: A Tower 7-t nem találta el egy repülő se. És nem a két ikertoronyról mondják elsősorban, hogy controlled demolition-nek nézett ki az összedőlése, hanem a Tower 7-ről.

BéLóg 2019.09.06. 16:25:35

@..,: A robbanóanyagot KÉT ÉVVEL az akció ELŐTT a Bush család "épületfelújítói" hordták oda, "telefonkarbantartás" címén. Egy rövid ideig (két vagy három nap) az épületbe senkit nem engedtek be, mert izé, hogyismondjam csak a telefon felújítás veszélyes.

Az is rettentően érdekes, (én utász voltam, mindig is vonzott az ilyesmi), a 9/11 előtt a NatGeo (vagy nemtom melyik csenel, Spectrum, akárki) RENDSZERESEN adott ÉPÜLETROBBANTÁSI filmeket, olyan fél-reality stílusban mint a raktárvadászok vagy az autófelújítás, zálogház.

A 9/11 óta EGYETLENEGY ilyen filmet sem látsz sehol. Kilógna a lóláb. De a jutúbon megnézhetsz ilyet, ha akarsz. Sőt, ott van LEDŐLT épület is, de ÖNMAGÁBA csakis IRÁNYÍTOTT robbantással lehet leomlasztani egy szerkezetet, ez egy ilyen hülye fizikai törvény. Próbálj meg egy yenga vagy fakocka vagy bármi tornyot akárhogy meggyöngíteni, az KIDŐL és nem "magába roskad".

alöksz róz 2019.09.06. 16:26:42

@Inceptio: az lehet hogy drábik hülye, de az meg biztos, hogy nem úgy történt, ahogy nekünk előadták.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.06. 16:32:17

Nekem csak egy kérdésem van. Miért nem hozzák nyilvánosságra azokat a felvételeket, amelyeken a Pentagonba csapódó utasszállító szerepel?Mivel fokozottan védett épület, gondolom rengeteg biztonsági kamera volt a környéken, ráadásul az állítólagos utasszállító alacsonyan repülve egy kétszer háromsávos autópálya nyomvonalát is keresztezte, ahol szintén kellett kameráknak lennie. Lassan 20 év telt el azóta...

felső határ nincs 2019.09.06. 16:58:58

@Alávág: controlled demolition volt mind a 3

.., 2019.09.06. 17:03:27

@BéLóg: Légyszi erre BÁRMILYEN értékelhető bizonyítékot linket küldj már, hogy évekig egy-két (három?) teljes emelet gyakorlatilag alá volt aknázva úgy, hogy azt senki nem vette észre. És még egyszer - nincs olyan zseni pilóta, aki képes lett volna PONTOSAN azokba az emeletekbe vezetni a gépet, ahol később az általatok "vélt" robbantás történt.
Beszéljenek a képek: 3:05-nél néz a tornyot - már süllyed, alatta a becsapódás korábbi helyén még semmilyen extra füst. www.youtube.com/watch?v=ft2uIYucsXo
Vagy itt 03:50 - már omlik össze (mitől?), amikor még nincs semmilyen "robbantás" füstje.
Ezeket vesd össze ezzel 4:42 - na ez egy irányított robbantást - nagy sebességgel kiáramló törmelék és füst (ilyet hol látsz a WTC-nél?) majd a tehetetlen tömeg néhány tizedmp-es késlekedése, és csak UTÁNA az omlás.
Ez a különbség.

Petian 2019.09.06. 17:10:41

@BéLóg: Ezt a sok baromságot kitől olvastad? David Icke-tól? És gyíkemberek, UFO-k, vagy migráncsok, esetleg Soros György volt a robbantó?

Petian 2019.09.06. 17:12:58

@BéLóg: Ezt a sok baromságot kitől olvastad? David Icke-tól? És gyíkemberek, UFO-k, vagy migráncsok, esetleg Soros György volt a robbantó?

Petian 2019.09.06. 17:16:29

De nagy a sötétség egyeseknél! Na akkor a sok gyíkemberhívő, háttérhatalomhívő illuminátusozó és migráncsozó agyhalottnak álljon itt 2 cikk:
tortenelemcikkek.hu/node/745
www.popularmechanics.com/military/a5659/debunking-911-myths-pentagon/#flight77debris

.., 2019.09.06. 17:18:25

Ez a legjobb: 5:54 www.youtube.com/watch?v=V9x86Ind880 az égvilágon semmilyen robbanás nem látszik, csak az épület összerogyása. 09:18-nál a másik toronnyal ugyanezen a videón. Hagyjuk már ezt a robbantgatást...

felső határ nincs 2019.09.06. 17:26:51

@..,: Rajottel mar mitol dolt le a WTC7?

.., 2019.09.06. 17:34:09

@felső határ nincs: Várjál, még a másik kettőnél tartok :)
Annak, akit érdekel, hogy VALÓJÁBAN mitől dőltek össze a tornyok, ezt a szűk 5 perces animációt nézze meg: 38:55 - 43:45 a legvégén újra a lassú összerogyással. Sehol semmi robbanásra utaló jel. www.youtube.com/watch?v=Yo1WZ9g1IJ4

conchita wurst 2019.09.06. 17:37:58

Both technical calculations and testimony from World Trade Center structural engineers confirm that the Twin Towers were built to withstand the impact from the passenger jets that hit them on 9/11.

Airplane impact tests conducted by WTC structural engineers during the design of the Twin Towers used the Boeing 707, which was one of the largest passenger jets in the world at the time. The results of the test, carried out early in 1964, calculated that the towers would handle the impact of a 707 traveling at 600 mph without collapsing.

Even though the two Boeing 767 aircraft that were said to be used in the 9/11 attacks were slightly larger than the 707, technical comparisons show that the 707 has more destructive force at cruising speed.

tovabbiak, ballisztikai kalkulaciok, tanuvallomasok
www.ae911truth.org/evidence/faqs/360-faq-2-were-the-twin-towers-designed-to-withstand-the-impact-of-the-airplanes

Fülig José 2019.09.06. 18:14:33

@Petian: "elszakadó teherliftek pedig óriási károkat okoztak az alsóbb szinteken, még jóval azelőtt, hogy a tornyok összeomlottak volna"
na, mesélj! milyen károkat?!
ótvaros falmelléki kamu duma ez is, semmilyen bizonyítékkal nem szolgàl.
de mondok mást: az elfogó vadász tűzparancsért könyörgött, elérhető volt a beszélgetés pár napig ( amíg meg nem bukott a terroristásos sztori..)
pilot monta: letért a légifolyosóról, hívásta nem reagál, offolni kéne amíg lehet.
pk.-n monták: hümm meg há...("terroristákkal nem alkudozunk"!!!! megvan a jelenet 1234567 hollivúdi filmből?) aztán monták: jáájj, de mi leszen a néppel, ha rájuk esik a göpzi?
pilot monta: belövi az öbölbe mint a szart, no para csak a halak szopnak
pk -n monták hümm meg há.... oszt lett rakkenroll.
ja: a bush-gépen távozó szaudi uralkodói családdal mi van? teljes légtérzár mellett??? sitty-sutty leléptek. nemrossz, mi?!
mint mondtam: pearl 2. egy kurva szó sem igaz belőle.

.., 2019.09.06. 18:23:57

@felső határ nincs: földhözragadt ember vagyok, a saját szememnek hiszek. Itt az összes lehetséges szögből a WTC 7 összeomlása, több helyen eredeti hanggal néhány száz méterről - sehol egy robbanásra utaló hang, vagy füst és törmelékfelhő az alsó szinteken, ahol lennie kellene. www.youtube.com/watch?v=ROJ6ovEAlfo

rallus 2019.09.06. 18:38:52

@..,: Ezen az alapon a Csillagok háborúját is nézhetted volna. A saját szemeddel....

zaturek 2019.09.06. 18:45:11

@BéLóg: kb.10-12 éve én tuti, hogy láttam ilyen épületrobbantós műsorokat a Discovery-n, tudom, mert utoljára akkor volt kábeltévé előfizetésem. Sőt szintén ezidőtájt a Mythbustersben láttam először, hogy mire képes a thermite, ami később szintén szerepet kapott a konteókban.

.., 2019.09.06. 18:59:50

@rallus: Na ja, csak ez itt a valóság, kamerával felvéve tudod? ;)

zaturek 2019.09.06. 19:01:49

"Ez az elmélet arra is kiterjed, hogy a detonációkat valójában nem a repülőgépek becsapódásai, hanem gondosan elhelyezett robbanóeszközök okozták."
Nem a detonációt, hanem az összeomlást okozták robbanószerkezetek. Szerintem az "elmélet" ezt állítja.

"Amellett az afgán katonai beavatkozás kimondott kudarc és nyűg lett Amerika számára, ahogyan az iraki fiaskóból is inkább veszteséggel szállt ki az USA 2011-ben."
Azért nem volt érdeke Amerikának Afganisztán megtámadása, mert 10 év múlva szarul jöttek ki belőle? Nem látták a jövőt?

.., 2019.09.06. 19:11:41

@conchita wurst: Pl órákon át tomboló tűztől az egyik szárnyában, ami végül leomlott és magával rántotta az egészet, az első néhány másodpercben láthatod, hogy másodpercekkel korábban egy hátsó része leomlik, ami a tetőn lévő építményből azonosítható www.youtube.com/watch?v=8WNk674LZrI és a magyarázat - persze ez is csak szimuláció, nyilván meg lehet kérdőjelezni www.youtube.com/watch?v=PK_iBYSqEsc

Control. 2019.09.06. 19:11:50

@zaturek: A kezdetektől szarul állt mindkét háborúban. Irakban gyors győzelem, majd hosszú, értelmetlen megszálló - rendterentő feladatok. Az afgán hegyek közt meg eleve katonai értelemben lázálom volt a harc számukra (és amúgy minden modern hadsereg számára).

felső határ nincs 2019.09.06. 19:14:39

@..,:

A robbanas hangjat a tuzoltok hallottak: www.youtube.com/watch?v=huGNzqtLN0k

A robbanas hangjat a helyszini riporterek is hallottak: www.youtube.com/watch?v=phJBVK0asYc

A WTCben mento alakulatok lattak a robbanasok nyomait: www.youtube.com/watch?v=jKtU01qcZBM

Mitol onlott ossze? Semmi nem ment neki, tuztol nem omlanak ossze felhokarcolok.

conchita wurst 2019.09.06. 19:31:13

@..,: Mar bocs, de milyen tombolo tuzrol beszelsz, fust van a videodon, ugyanazt nezzuk?

Itt egy jobb felvetel www.youtube.com/watch?v=gyPkCybsi5Q

Ha szerinted attol a tuztol osszeomlott pontosan ugy, ahogy a felrobbantott epuletek, egyenesen az alapjara, hat nekem az is jo

.., 2019.09.06. 19:47:09

@felső határ nincs: Nem látok videót a robbanásról, ami után 1-2 mp-en belül összedől az épület. Látok viszont ezer másikat, ahol robbanás nélkül dől össze.
Életszerűtlen az elmélet, érted a WTC-ben FBI műveleti központ volt (vmelyik általad linkelt videóban említik), senkinek nem tűnt fel ott sem, hogy körbe van telepítve robbanóanyaggal az egész kurva épület legalább egy szinten? Az "összeesküvők" nem féltek, hogy majd lebuktatja őket a robbanás (egyébként eddig általam sehol nem hallott) hangja? A látványa? Honnan tudták előre, hogy a WTC7 egyáltalán meg fog sérülni a WTC leomlásakor, legalább tűz üt ki benne, és így valamennyire hihető lesz majd, hogy leomlik magától? Mi lett volna, ha teljesen sértetlen marad? Akkor elmarad a nagy "csalás"? stb stb stb. Szerintem a világ nem így működik, ahogy gondoljátok, dehát nem vagyunk egyformák :)

chrisred 2019.09.06. 20:20:20

@..,: Rejtély, hogy mit számított volna, hogy összeomlik az épület vagy sem. Ha nem omlik össze, akkor az amerikai közvélemény azt mondja, ugyan már, nem történt semmi, hagyjuk békén a muszlimokat?

conchita wurst 2019.09.06. 20:25:44

Ez se rossz: www.youtube.com/watch?v=G43zl4fzDQg

Kb. 14:00-tol jon az erdekes resz

A volt CIA osszekoto azt allitja, hogy 2001 aprilisaban adott at uzeneteket az irakiaknak, hogy tudnak rola hogy repulogepekkel meg fogjak tamadni a wtc-t, es ha nem adnak kozelebbi infot, akkor az USA meg fogja oket tamadni

29:00

Azt mondja hogy 10 napon keresztul ismeretlen furgonok jartak a wtc-be minden ejjel 3 es 5 kozott 2011.08.22-2011.09.02

Ezt a fajta csendes robbanoanyagot hasznaltak a konteo szerint www.youtube.com/watch?v=5d5iIoCiI8g

.., 2019.09.07. 01:17:49

@conchita wurst: hogy a CIA mirol tudott, vagy mirol nem, azt vszleg te vagy en sosem fogjuk biztosan tudni. De ennek a nonek a videon egy "barátja" meselte, hogy furgonok jartak ki be nehany nappal a tamadas elott. Érted fentebb valaki azt mondta, evekig felujitas volt egy szinten, es akkor tettek be a bombat... Legalabb legyen mar egyseges a sztori. Ja és huszadszor kérdezem, honnan a p*bol tudták, melyik emeleteket kell aláaknázni? Honnan tudták, mely emeletekbe fognak a gépek becsapódni??!

kéki béla 2019.09.07. 01:52:30

@..,: komolyan egy elmebeteg náci állattal próbálsz vitatkozni?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.09.07. 07:38:35

Biztosan nem én vagyok az első aki szóvá tette, de az 1. verzióra (USA kormánya a tettes) nem lehet szavazni. :-(

Gleccsertetű 2019.09.07. 08:01:21

@kéki béla: a kutya nem szólt hozzád, miért gondoltad, h veled próbál vitatkozni?

kéki béla 2019.09.07. 09:23:01

@Gleccsertetű: szarházi nyilas, te hány nicken rontod itt a levegőt? Ahelyett, hogy felkötnéd magad az első lámpavasra...

2019.09.07. 10:01:38

Az a baj, hogy pontosan beleillik, bele illene a képbe az, hogy belső munka volt. Vagy legalábbis az akció kitervelése az amerikai ötlet lehetett és a kivitelezők voltak arabok.
Hogy lépett be az USA az első világháborúba? A másodikba? A vietnámi háborút befejezni kívánó Kennedyt kivégezték és után a Tonkini incidens?
Abszolúte beleillik a sorba. Nem 9/11 volt az első és nem is az utolsó.
Mellesleg 1998-ban a Norad gyakorlatozott mégpediglen azzal, hogy utasszállító repülőgépeket használnak terrorcselekményekhez. A célpont a WTC, a Pentagon, a Fehérház voltak.
Véletlen?

Az se véletlen, hogy 2001 júliusában a WTC-re terrorcselekmény elleni biztosítást kötöttek. Ez júliusban volt és akkor júliusban a kezembe került egy Népszabadság és a britektől kezdev az ausztrálok, Indonézia, Malajzia is figyelmeztette az USA-t, hogy terrortámadás érheti. Ez a Népszabi 2001 júliusi valemelyik napi számában volt.
Szinte az egész világ tudott róla, az USA az akkori világ egyetlen nagyhatalma persze nem tesz semmit az események előtt másfél-két hónappal. Az a nagyhatalom, ahol hírszerzések garmada, katonai elhárítása, hadserege, légi ereje gyakorlatilag utcahosszal veri a világot.
Tudod ki hiszi el azt, hogy néhány arab ekkora pusztítást tud okozni, akkor amikor már két hónappal előtte az egész világ a veszélyekre hívta fel az USA figyelmét.

2019.09.07. 10:33:33

"Amellett az afgán katonai beavatkozás kimondott kudarc és nyűg lett Amerika számára, ahogyan az iraki fiaskóból is inkább veszteséggel szállt ki az USA 2011-ben"

Óvatosan ezzel a veszteséggel, mert emberveszteség az volt ami nem számít. Mit ér egy emberi élet?
Katonai eszközökből is volt veszteség, igen ám de az nem csak pénzbe kerül, hanem helyette gyártani is kell újabb katonai eszközöket amelyek például fejlődnek az évtizedek során. A katonai eszközök fejlesztéséhez pedig háború kell. Amit megvesz a kormányzat és megsemmisül, ahelyett újabbakat, modernebbeket kell gyártani. Ehhez aktívan csak egy olyan kormányzat kell ami támogatja a háborúkat és a fegyvergyártóknak megnyílnak a kapuk.
Lásd vietnámi háború, különösképpen a Kennedy lemészárlását követően, amit szintén nem Oswald követett el egyedül.
A vietnámi háború se vezetett sehova és pont az volt a lényeg, hogy minél hosszabban elnyújtani és az USA szempontjából pozitív eredményt még véletlenül se elérni.

2019.09.07. 10:46:25

Ott volt a II. világháború.
Az USA nem lépett be, egy semleges ország volt. Aztán a japánok szétverték Dél-Kelet Ázsiát és az USA olajembargót vezetett be Japán ellen. Semleges országként.
Az USA kiprovokálta a támadást már csak azért is, mert az angol és ausztrál hírszerzés jelentette az USA-nak, hogy a japánok meg fogják támadni Pearl Harbort.
Az USA mégsem tett semmit, hanem megvárta, míg elpusztítják a flottáját és vele együtt 2403 amerikai haditengerészt.
Az áldozatok száma nem sokkal marad el a WTC áldozatainak számától.
Emberéleteket feláldozni egy kormány számára nem nagy kihívás.

2019.09.07. 11:02:15

Az első világháborúba azután lépett be az USA, hogy a Lusitania hajót elsüllyeszették a németek. A németek már hónapokkal előtte jelezték az USA-nak, hogy minden hajót elsüllyesztenek amelyek az Egyesül Királyságba akarnak eljutni. Az USA ezzel nem foglalkozott.
Az USA lakossága minden háború előtt háború ellenes volt. Nem akart a jó nép háborúzni. Amint történt egy generált vagy kiprovokált esemény az amerikai nép a háború ellenes gondolkodásból átváltott háborús gondolkodásba.
Az meg a pláne, hogy egy háború alatt, után mennyi hadirokkant veterán tér haza, akiket az USA kormánya le se sz.r. És akkor még ők örölhetnek, hogy élve megúszták.

chrisred 2019.09.07. 11:14:01

@Pár dollárral többért: Az USA belépésének semmi köze nem volt a Lusitaniához, két évvel később történt. Kiszivárgott, hogy a német kormány rá akarta venni Mexikó az USA elleni háborúra.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.07. 11:14:51

@chrisred: Egyszer már kíséreltek meg merényletet a WTC ellen a 90-es években. Egy furgonnyi robbanóanyagot robbantottak fel az alagsorában, de nem omlott össze..
Nem szoktam foglalkozni a WTC-kel, mert mindenki úgy magyarázza ,ahogy akarja, de az összeomoltatást akár magyarázhatja az árukapcsolás is. A kellemeset a hasznossal..:)

CSOKKI MÁLNA 2019.09.07. 11:16:03

@Pár dollárral többért: Azért arra figyeltek, hogy anyahajók ne legyenek ott..:)

chrisred 2019.09.07. 11:25:13

@Pár dollárral többért: Az USA Japán terjeszkedésével szemben nem volt semleges, mert az a vele szövetséges erőkkel történt, mint a Kuomintang.

jágör68 2019.09.07. 11:42:17

Az, hogy az USA- nak katonailag csúnya bukta lett mind Irak, mind Afganisztán- Szíriáról ne is beszéljünk, ahol az orosz- iráni- Hezbollah- SAA- kvartett szépen kiverte őket- semmit nem jelent.

Az USA geopolitikai céljainak tökéletesen megfelelt mindegyik:
- káosz Afganisztánban- így Kína és Irán közti szárazföldi kereskedelmi- és gáz- kőolajvezetékek szépen meg lettek torpedózva- és közben még az afgán heroint is lehet teríteni, vámmentesen, a US Army repülőin keresztül, többek közt Camp Bondsteel- en keresztül, az EU felé
- káosz Irakban: Irán, Szíria, Irak sííta félhold szövetség megakadályozása- és közben azért némi kőolajat is el lehet lopni, meg "újjáépítés" címen az iraki és amerikai adófizetők pénzét
- plusz hab a tortán: ezekben az országokban Irak, Afganisztán+ Pakisztán amerikai támaszpontok- közel Oroszországhoz és Kínához.

"It is imperative, that no Power emerges in Eurasia, capable of controlling Eurasia- and thus, also challenging America."

Zbigniew Brzezinski

Erre pedig a Közel- Keleti káoszkeltés épp megfelelő. Sőt, ha még az iráni földgáztól/ kőolajtól is elvágják a regionális Powerhouse- okat (Kína, Oroszország, India, Törökország)- akkor már eleve nyert ügyük van.

Konvencionális értelemben vett katonai siker, győzelem nem releváns. A cél: Kína, Oroszország és egyéb emelkedő eurázsiai erő víz alá nyomása.

chrisred 2019.09.07. 11:43:39

@CSOKKI MÁLNA: Ismereteim szerint a repülőgéphordozók a támadás előtti japán felderítő berepülések miatt hagyták el a kikötőt.

chrisred 2019.09.07. 11:50:41

@jágör68: Egy lengyel származásútól nem meglepő az oroszfóbia.

conchita wurst 2019.09.07. 11:53:01

Szerintem ez a legviccesebb 9/11 konspiracios video evor, csak 5 perc kotelezo!

www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98

jágör68 2019.09.07. 12:07:39

@chrisred:
Nem csak orosz-fóbia minden, ami nem amerikai hatalom.
Nemcsak, hogy lengyel származású, de Carter és Reagen nemzetbiztonági tanácsadója, Bush H.W. és W. tanácsadója is volt.

@conchita wurst:

Az indekszes cikk sem említi meg:
a 9/11- gyel egy napon tartott terror- elenes gyakorlatokat: Able Danger, Vigilant Warrior, Northern Vigilance- amelyek között voltak számítógépes szimulációs és valódi gépeltérítéses gyakorlatok is+ egyidőben egy szimulált orosz légi támadás.

Így nem kis káosz volt, mikor valódi gépeltérítők is belerondítottak a dologba. Mindazonáltal, 75 percen keresztül, légi befogás nélkül repülhetett, az eredeti repülési tervtől eltérve 4 személyszállító, az maga a VICC.
Ilyen esetben a befogás kötelező, csak a gép lelövéséhez kell elnöki (alelnöki) parancs.

A Pentagonban pedig egy darab repülőalkatrészt se találtak, se holtteseteket, pedig többtucat utas nem párolog csak úgy el.
A becsapódásról készült kb 38 bit minőségű kamerafelvételen pedig nem egy személyszállító, hanem egy rakéta (Tomahawk) kontúrja látszik. Nem is csoda, hogy állítólag a földdel egy szintben, kb 3 m -es bemeneti nyíláson nem féhetett be egy repülő.
Eleve lehetetlen olyan alacsonyra levinni a gépet, a turbinákból kiáramló levegő alapból felhajtaná a gépet.

A 2 géppel ledöntött 3 toronyház szintén fantázia, ha egy épületbe oldalról beleszáll egy repülő, az minimum az oldalára dől, nem emeletenként lefelé, kontrolláltan összeomlik.

chrisred 2019.09.07. 12:33:11

@jágör68: Valóban, nem csak oroszfóbia, hanem kommunizmusellenesség is.

conchita wurst 2019.09.07. 12:42:59

@Pár dollárral többért: Etikai problema hogy a nemet tudosokat nem vontak felelossegre? Ugyan miert kellett volna?

"Egyértemű, hogy a tudásuk elismeréséért szemet hunytak a múlt felett "

Milyen mult felett? Verner von Braunnak, vagy egy repulomernoknek ugyan milyen multja volt?

Etikailag semmilyen kulonbseg nem volt a harcolo felek kozott, ezt mar a gyoztesek propagandaja alakitotta ki. Ki vonta volna oket kerdore? Nurnberg nem igazsagszolgaltatas volt, hanem egy szinjatek. Ugyanugy mint 9/11

chrisred 2019.09.07. 12:58:37

@Pár dollárral többért: A japánokkal tárgyalni nagyjából annyi értelme lett volna, mint a Hitlerrel történt tárgyalásoknak mondjuk Münchenben. Eszük ágában sem volt semmilyen megállapodást betartani. Hasonlóan a németekhez, Japán olyan iparszerkezetet alakított ki, amihez nyersanyagokra volt szüksége, ezért a hódító háborúik egy pontján törvényszerűen szembe kellett ütközniük a Csendes-óceán térségének többi nagyhatalmával (oroszok, amcsik). A japánok az amcsikat választották ellenfélnek Sztálin helyett, ezzel döntően meghatározták a világháború menetét.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.07. 13:14:38

@chrisred: Megkóstolták a szovjeteket is a 30-as évek végén:

hu.wikipedia.org/wiki/Halh%C3%ADn-goli_csata

De rossz vége lett..

Alick 2019.09.07. 13:14:58

@jágör68: "A 2 géppel ledöntött 3 toronyház szintén fantázia, ha egy épületbe oldalról beleszáll egy repülő, az minimum az oldalára dől"

Ezzel vitatkozom: ha a becsapódástól azonnal nem dől le hanem később, akkor a kilengések csillapodnak és nincs oka oldalra dőlni.

"nem emeletenként lefelé, kontrolláltan összeomlik."

A kontrollált összeomlasztásnál éppen nem emeletenként omlik össze, hanem egyszerre az összes emelet, az alacsonyabb szintek nemcsak a végén rogynak meg:
www.youtube.com/watch?v=6QI3VhFXYyw

Alick 2019.09.07. 13:20:25

@Pár dollárral többért: "Viszont a lényeg, hogy az USA tudott Peal Harbori támadásról."

Ebben az az érdekes, hogy emelhették volna a harckészültségi szintet Hawaii-n, de mégsem tették.

conchita wurst 2019.09.07. 13:24:17

Simply stated, there is no doubt that Saddam Hussein now has weapons of mass destruction

Donald Rumsfeld

conchita wurst 2019.09.07. 13:28:10

“Why of course the people don’t want war … But after all it is the leaders of the country who determine the policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship … Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same in any country.”
– Hermann Goering

conchita wurst 2019.09.07. 13:38:07

Orbanek is pontosan azt csinaljak, mint Bush-Rumsfeld, vagy Goering, amikor arrol beszelnek hogy Afrika ide akar koltozni Europaba.

naci diktatura - amerikai demokracia tokmind1

Csak mig a szabad vilag vezetoje amerika megteheti, hogy egyetlen szo se legyen igaz az allitasabol, mert ugyan ki kerne szamon, addig Orbanek allitasa nyomokban igazat is tartalmaz, persze jol felfujjak kiszinezik ok is a temat.

wolves84lb 2019.09.07. 20:04:40

@BéLóg: hát téged nem az eszedért fognak ellopni :) max a birkamenetben bégethetsz...

gigabursch 2019.09.09. 08:29:10

@Eugene Horse:
Akkor már inkább a Kárpátokon túl, a Havasalföldet.

János Maurer 2019.09.10. 14:05:59

@megvagyhadnagy:
Hm.
Most, hogy olvasom a kommenteket nézem a lelőtt/lezuhant repülőgép nyomát, az jár a fejemben, hogy a búbánatban nincs egyetlen árva roncsmaradvány sem a lezuhanás helyén? Nem beszélve az utasok szétszakadt holttesteinek maradványairól? Mikor Ukrajna felett az orosz lázadók 10 ezer méter magasságban lelőtték a maláj utasszállítót, ott megvoltak a gép romjai meg az utasok maradványai is. És ez csak egy eset az usákok hamis állításai közül.

BéLóg 2019.09.12. 14:01:19

@János Maurer: De még csak szétszórt csomagok sem voltak. Biztos mind törésálló sámsonájt volt.

BéLóg 2019.09.12. 14:02:21

@wolves84lb: Szeretnél te úgy "bégetni", mint én a rosszabb napjaimon! :-)

BéLóg 2019.09.12. 14:14:54

@..,: A HANGOT hallgasd, drága ohnetök barátom, meg azokat a képeket nézd, ahol SZIKRAESŐ (!!!) ömlik ki az épületből. Tudod ez az a termit, amellyel ELVÁGJÁK az acélt ha önmagába akarnak dönteni egy épületet. Meg a 45 fokos szögben "magától megolvadt" acélgerendák fotóit. Hát persze.

S ha nálad már nem megy a net, itt van, amit megnézheted a controlled demolition filmet, ahol "a hughe blast" meg a "hughe explosion, unknow reason" és a többi hallatszik a már égő épületből. Meg a tűzoltók véleménye, meg a többi.
www.youtube.com/watch?v=Son0BWduQx4

BéLóg 2019.09.12. 14:26:47

@..,: Már az előző filmen is HALLHATOD a robbanás hangját, ami az épület ALAPJÁT gyengítette meg. De ha megmagyarázod a talán leghírésebb képet a 45 fokban tűzzel megolvasztott acélgerendáról, akkor megemelem a kalapom előtted.

binged.it/32H1FiT

BéLóg 2019.09.12. 14:36:39

@..,: Örömmel adom az újabb és újabb bizonyítékokat, pl. itt is, részletesen, ahol 2:47-nél még a (termit?) égetéssel elvágott/meggyöngített tartólemek füstje van fölvéve.

www.youtube.com/watch?v=Cw8_YPQLH5I

BéLóg 2019.09.12. 14:42:51

@..,: És végül a leghíresebb fotó, ahol a termittel szétégetett fém szerencsétlenségére KIFELÉ folyik ki perceken keresztül. Amit te szintén még sehol, soha nem láttál...

binged.it/32EDhym

.., 2019.09.22. 23:09:58

@BéLóg: öhm ezek sajnos nem bizonyítékok. Tőled is azt szeretném kérdezni, amit minden összeesküvés-hívőtől, és még soha, egyikőtök sem tudott rá válaszolni. Honnan a büdös francból tudták ELŐRE, hogy melyik emeleten kell elhelyezni a robbanóanyagokat/termitet/akármit? Honnan tudták ELŐRE meghatározni 2-3 emelet pontossággal, hol fognak becsapódni a gépek hmm? Azt ugye vágod, hogy ha akár 5 emeletet is tévednek akkor dugába dől az egész terv? Mert olyan emeleten kezd el folyni/égni bármi, ahová nem csapódott gép ugye...

.., 2019.09.22. 23:19:02

@BéLóg: természetesen láttam, és egy lehetséges megoldása a jelenségnek a kb 100 tonna aluminium, a becsapódó gép anyaga...
youtu.be/XnbJ7w7s41I
De mondom, ennél sokkal de sokkal érdekesebb a fenti kérdésem. Ha arra épkézláb választ tudsz adni, mehetünk tovább.

BéLóg 2019.10.03. 12:38:51

@..,: Ezt a kérdéseded igazából nem értem.

Abszolút mindegy, hová csapódott be a gép, az EGÉSZ ÉPÜLET alá volt aknázva (Bush család cége által elvégzett TELEFONKÁBEL karbantartás kettő évvel korábban), az alumínium repülőgép még csak meg sem karcolta a vasbeton TARTÓOSZLOPOK MÖGÉ elhelyezett tölteteket. Ha a földszinten csapódik be a gép, akkor is össze lehet omlasztani, egyáltalán nem számít, hol történik a becsapódás.

Az épületet kb. 3-5 emeletenként aknázták alá, amelyeket a hangfelvételek alapján a megfelelő időben és egymás utáni sorozatban aktiváltak, így az épület NEM a repülő által meggyengített soroktól KIFELÉ dőlt le, hanem önmagába roskadt.

Szerintem ez egy épkézláb válasz.

Apropó, én megfordulok alumínium gyárban is, az olvadt alumínium NEM szikrázik hanem folyik és semmilyen módon NEM vörös. Ami ilyet csinál, az a vasoxid illetve más oxidok (a vas könnyedén leadja a kötött oxigént, ezért szeretik szikraesős tüzijátékba illetve ÉGÉSGYORSÍTÓKBA (mint a termit) tenni. ANNAK a színe vörös ÉS szikrázik.

.., 2019.10.25. 21:58:34

@BéLóg: Ezt remélem nem gondoltad komolyan. Tehát hogy hónapokon keresztül tucatnyian telepítettek robbanóanyagokat közvetlenül az irodisták mellett az épület teljes magasságában, akik ebből semmit de semmit nem vettek észre... Ez nem életszerű. Mondhatnám kizárt. De ha így lett volna, hogyhogy csak egyetlen helyen látszik a termit égése? Egy emeletet több mint 100 acél gerenda tartott. Mi van a többivel? Ami az aluminiumot illeti, 900 fok felett igenis sárgán izzóvá válik. Keress rá a "molten aluminium" kifejezésre a guglin, és kattints a képekre.

.., 2019.10.25. 22:04:44

@BéLóg: Ja és kifelé kezdett dőlni, csak aztán önmagába roskadt. Lásd ezt a képet.
science.howstuffworks.com/engineering/structural/cause-world-trade-center-collapse.htm
süti beállítások módosítása