Dubitando ad veritatem pervenimus

Pervenimus

Pervenimus

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás [51.]

2019. szeptember 05. - Pervenimus

Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító repülőgép térített el, melyek különböző célpontokba csapódva 3 ezer embert öltek meg (egészen pontosan a géprablókkal együtt 2996-ot). 

911.jpg 

Emberek millió bámulták megdöbbenve a TV képernyőket szerte a világon, miközben azt nézték, ahogyan a World Trade Center 110 emeletes ikertornyai - azon a bizonyos napon, 9 óra 59 perckor és 10 óra 28 perckor - összedőltek, az egy-másfél órával korábban beléjük csapódó repülőgépek okozta robbanások (és tüzek) miatt. (Sokkoló volt, hogy az összedőlés előtti percekben 200 ember ugrott ki az ablakokon a biztos halálba, mert inkább a zuhanást választották, mint a tűzhalált.) Sorra érkeztek a hírek, mindenki csak kapkodta a fejét: "egy harmadik és egy negyedik repülőgép is lezuhant" harsogta a média még ugyanazon a délelőttön, az egyik a Pentagon (amerikai hadügyminisztérium) épületébe csapódott (9:37-kor), a másik pedig - mely a Fehér Ház lerombolását célozta - a pennsylvaniai Shanksville közelébe csapódott a földbe, 10:03-kor. (Itt az utasok fellázadtak a késekkel felfegyverzett terroristák ellen és megakadályozták az eredeti célpont elérését.)

A későbbiekben azonosított arab terroristák közül 15 személy Szaúd-Arábiából, kettő az Egyesül Arab Emírségekből, egy Egyiptomból, egy pedig Libanonból származott. A csoportot és az egész akciót a 33 éves, egyiptomi születésű Mohamed Atta vezette, akit a WTC északi tornyába csapódó repülőgép pilótaülésében ért a halál. Atta az akcióra vonatkozó utasításokat és parancsokat az Al-Kaida nevű terrorszervezet vezetőitől, elsősorban Hálid Sejk Mohamedtől kapta (aki egyébként Oszama bin Laden jobbkezeként volt ismert). Az Egyesült Államokban félelmet és működési zavarokat okozni akaró támadást gondosan és hosszasan tervezték meg arra számítva, hogy a Fehér Házat és a Pentagont is megsemmisíthetik majd. Ez a két cél azonban nem "jött össze", a pánikkeltés és rettegés viszont igen: Amerika bosszúért kiáltott.

911_elkovetok.jpg

A képen látható Ramzi Yousef , Abdul Murad, illetve Sheik O. A. Rahman nem 9/11, hanem más USA ellenes terrortámadások kapcsán ismert

A CIA azonnal nyomozásba kezdett és ha lassan is, de kiderültek az akció részletei. A megtorlás két szálon futott: egyrészt politikai (katonai) vonalon, Afganisztán és Irak megbüntetésének szándékával, másrészt személyi vonalon, a konkrét felelősök felkutatásával és likvidálásával. Ami az előbbit illeti. az USA 2001 október 7-én, az "Operation Enduring Freedom" hadművelet megindításával, megkezdte a terrortámadást segítő, tálibok vezette Afganisztán lerohanását, majd 2003 március 20-án a Szaddám Huszein vezette Irak megtámadása következett, melyet szintén a nemzetközi béke fenyegetésével (és atom-, illetve vegyi fegyverek birtoklásával) vádoltak.

Ami a személyi vonalat illeti: 2003-ban amerikai kézre kerültek a 9/11-es támadás kitervelői, köztük Hálid Sejk Mohamed is. Mindegyiküket a guantanamoi amerikai támaszpontra szállították (jelenleg is itt raboskodnak). Oszama bin Ladent 10 éven keresztül kereste a CIA és csak 2011 májusában találta meg, amikor egy amerikai Navy Seals egységgel kivégeztette. (A kommandósok helikopterekkel repültek be Pakisztánba, ahol Abbottabad városában egy villában bujkált az Al-Kaida vezér. Itt lőtte fejbe egy Robert O'Neill nevű katona 2011 május 2-án éjjel.)

Bár a bosszú teljesnek tűnt, valójában értelmetlen volt: Irakban nem találtak tömegpusztító fegyvereket, Afganisztánt nem sikerült pacifikálni (jelenleg is az ország nagy részét a tálibok irányítják) és a világ-terrorizmus sem szorult vissza. Ráadásul az emberek egy része nem hisz azóta sem a hivatalos közleményeknek és meg van győződve arról, hogy a WTC tornyok lerombolását nem az Al-Kaida hajtotta végre, hanem valamiféle rejtély és összeesküvés áll az egész ügy mögött. Bár az elkövetés módjára vonatkozó összeesküvés-elméletek többségét már cáfolták, nézzük az okokra és az állítólagos elkövetőkre vonatkozó "conspiracy theory" leírásokat:

1.) A WTC tornyokat maga az USA kormánya rombolta le:

Népszerű összeesküvés-elmélet, mely arról szól, hogy mivel az amerikai kormánynak indokra volt szüksége ahhoz, hogy megtámadja Afganisztánt is Irakot, gyakorlatilag "megszervezte" az egész akciót és maga rendezte meg az ikertornyok felrobbantását. Ez az elmélet arra is kiterjed, hogy a detonációkat valójában nem a repülőgépek becsapódásai, hanem gondosan elhelyezett robbanóeszközök okozták. Az ok: Irak és Afganisztán lerohanásával megszerezni a Közel-Kelet olaját, illetve birtokolni az afgán kábítószer-kereskedelem feletti ellenőrzést.

Az elmélet nem veszi figyelembe, hogy 3000 ember halála, illetve az ikertornyok lerombolásával és New York megbénításával járó hatalmas anyagi kár bevállalása helyett ezernyi más módszerrel is elérhette volna Amerika a két ország lerohanását (ha valóban ez olyan fontos cél lett volna Washington számára). Amellett az afgán katonai beavatkozás kimondott kudarc és nyűg lett Amerika számára, ahogyan az iraki fiaskóból is inkább veszteséggel szállt ki az USA 2011-ben. Ennek az elméletnek egyik alváltozata szerint az USA (és CIA) csak annyiban volt részese a támadásnak, hogy tudott róla, csak épp nem tett ellene semmit (a már elmondott okok, érdekek miatt).

2.) A terrortámadást Izrael hajtotta végre:

A zsidókat mindig előszeretettel keverik a világpolitika különböző rejtélyeinek háttér-elméleteibe, így a 9/11 sem úszta meg a szokásos "Izraelezést". A második conspiracy theory szerint a WTC ikertornyait zsidó titkos-ügynökök robbantották fel, hogy ezzel Amerika népét és kormányzatát egy erőteljesebb arab- és terrorizmus ellenes politikára ösztönözzék. Az elképzelés szerint Tel-Aviv csökkenteni akarta a Közel-Keleten ránehezedő ellenséges arab nyomást, így megszervezte ügynökeivel a New York-i robbanásokat, melyeket aztán az Al-Kaidára kent és elérte, hogy az USA hadserege megtámadja ellenségeit.

Ezt az elméletet táplálja az a sokat emlegetett körülmény, mely szerint aznap a zsidó származású dolgozók nem vették fel a munkát a WTC -ben. Arra viszont már kevesen figyelnek, hogy a 3000 áldozatból 300 a zsidók száma. A Moszad érintettségében ma is milliók hisznek szerte a világban.

3.) Az oroszok tették:

Vladimir Putyint, Oroszország teljhatalmú urát ma a világ egyik legbefolyásosabb emberének tartják számtalan országban. Felvetődött már, hogy ő intézte el Donald Trump elnökké választását is, miként az európai média manipulálásában is ludas. (Furcsa, de a két említett "vád" igazságtartalma rendkívül magas, bár bizonyíték nincs. [...nem szokott lenni] szerk.) A 9/11 esetében is felmerült Oroszország és Putyin érintettsége, mellyel az orosz diktátor az USA gyengítését és értelmetlen háborúkba hajszolását akarta elérni. Az elmélet szerint tehát orosz FSB ügynökök robbantották fel, illetve lőtték le a repülőgépeket, hogy destabilizálják az Egyesült Államokat.

4.) Amerikai nagytőkés összeesküvés történt:

Szintén népszerű elképzelés, hogy valamiféle tőzsdei manipuláció és nyerészkedés reményében, amerikai milliárdosok, nagytőkések, fegyvergyárosok szervezték meg a terrortámadást, hogy a tőzsdei reakciókat előre tudva, nyereségre tegyenek szert, illetve hogy Amerikát háborúkba rángatva, katonai megrendeléseket kapjanak. A meglehetősen vad elmélet akkora zagyvaság, hogy nehéz megtalálni a logikus pontjait, mégis sokan hisznek benne. A gazdagokból álló, titkos és névtelen "háttérhatalom" vagy Deep State, - mely sokak szerint valójában igazgatja Amerikát és a világot - amúgy is igen népszerű bizonyos rétegekben. Szerintük ők tették el láb alól annak idején Kennedyt, ők rendezték meg a Holdra-szállást is (mely valójában egy jól berendezett földi helyszínen történt) és ők tehetnek minden háborúról is, amiben az USA érintett.

5.) Földönkívüli gyíkemberek voltak:

A földönkívüliekben való hit hosszú ideje képezi összeesküvések alapját és egy külön réteget foglalkoztat világszerte. Ennek a rétegnek külön szekciója vallja azt, hogy a gyíkemberek köztünk élnek és komoly befolyásuk van a világ vezetőire. Ők hisznek abban is, hogy a WTC tornyok lerombolásában is bizony nagy szerepe lehetett ezen titokzatos idegeneknek. Szerintük valamiféle külső érdek miatt döntöttek úgy, hogy megingatják a nemzetközi biztonságpolitikai helyzetet, talán azért, hogy így jobban beépülhessenek a világ legfontosabb szervezeteibe. (A magunk részéről ez az elképzelés már messze túlmutat a józan gondolkodáson, nem is pazarolnánk rá több szót.)

Az 5 felsorolt és legnépszerűbbnek tekintett összeesküvés elmélet mellett akad még néhány kevésbé ismert is, mint például, hogy az amerikai maffia követte el a WTC tornyok elleni támadást, illetve, hogy a kínaiak tették, vagy egyéb titokzatos világszervezetek. Mivel kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is, teret adunk szavazásnak is: 

Köszönjük, hogy szavaztál, várjuk hozzászólásodat is!

Ha érdekesnek találtad, várunk Facebook oldalunkon is! 

pervenimus_2kocka.jpg

Pervenimus.blog.hu

2019.09.05.(13:00)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pervenimus.blog.hu/api/trackback/id/tr6515040762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Control. 2019.09.05. 16:29:04

Nagyon érdekes poszt, valóban fura felidézni az akkori eseményeket és látni a különböző összeesküvési teóriákat. Én is hajlamos voltam kezdetektől arra gondolni, hogy vagy maga a CIA, vagy egy hatalmi csoport hajtotta végre az egész akciót. De józanul végiggondolva kevéssé valószínű, hogy ilyesmiről van szó. Az Al-Kaida képes volt egy jól megtervezett akcióra (ahogyan korábban is végrehajtott több támadást az USA ellen) és a szervezet magára is vállalta az egészet. Az elkövetőket és vezetőket is sorra felderítették már, így már minden részlet a helyére került.

Aldou Raine 2019.09.05. 17:06:59

Az Al-Kaida logisztikai tervezése szinte hibátlanul működött: kitalálták, megszervezték, végrehajtották. A pilóták Amerikában tanulták meg a repülővezetést (bár az feltűnhetett volna az oktatóknak, hogy a landolást nem akarták gyakorolni) aztán mindent pontosan kiszámítva zajlott a kivitelezés. Sajnos a gazemberek és fanatikusok 3 ezer ártatlan ember halálának árán bizonyították, hogy a lenézett arab terroristák is képesek jó szervezésre.

Aetius_ 2019.09.05. 18:02:42

@Aldou Raine: Azért hibák is becsúsztak rendesen: a Pentagonban csak kisebb kárt okoztak, a 4.gépet meg visszafoglalták tőlük.

Aldou Raine 2019.09.05. 21:27:36

@Vombat.: A maguk szempontjából mégis inkább sikeresek voltak: rájöttek arra, hogy az utasszállítókra fel lehet késeket vinni (ma már ez nemlehetséges) és ezek a 800 - 900 km/h-val repülő monstrumok fegyverkènt használhatóak Amerika ellen.

Recensor 2019.09.05. 23:24:42

A legtöbb összeesküvés hívő a Bush-féle verzióban hisz, miszerint az elnök és köre intézte az egészet és az Al-Kaida csak arra kellett, hogy rákenjék az ügyet. Mindez a Közel-Kelet megtámadásáért. Szerintem ez baromság, hiszen Irak lerohanására ott volt a tömegpusztító fegyver duma (csak épp nem jött be), Afganisztán lerohanását meg azzal magyarázták, hogy onnan támogatják a terrorizmust. Nem kellett mindezekhez mége gy plusz ok, a WTC lerombolása.

Aetius_ 2019.09.05. 23:54:44

@Aldou Raine: Az, hogy a saját repülőiket használják Amerika ellen, ráadásul sikerrel, hármas csapást jelentett: egyrészt fricska volt az amcsi büszkeségnek, másrészt dupla kárt okozott (hiszen a kár és a kárt előidéző is amerikai tulajdon, amerikai lakosokkal) harmadrészt pedig olyan újitás volt az egész, amire akkor nem létezett policy, nem volt intézkedési terv.

Morpheusz_ 2019.09.06. 00:23:05

@Vombat.: Ma már nagyon is van intézkedési terv, szinte minden utasszállítókkal kapcsolatos helyzetre. Ezt a trükköt mégegyszer nem tudják eljátszani. De biztosan dolgoznak új ötleteken.

gigabursch 2019.09.06. 04:02:19

Egyébként ez az az eset, melynek egyetlen hivatalos állítását sem hiszem el. Annyira átlátszó.
Emlékszem, aznap a média jóvoltából ezredszer néztük hogy leomlanak a tornyok. Sörrel a kezünkben.

Wtc7 kamu.
Pentagon szintén kamu.

gigabursch 2019.09.06. 04:05:43

Aki szereti a fizikát és annak érdekességeit, az keressen rá a tecsőn a "wtc egely por" szavakra. Érdekes lesz.

Argus_ 2019.09.06. 07:17:43

@gigabursch: Ha kamu szerinted, akkor kik tették?

Recensens 2019.09.06. 08:51:59

Drábik János ügyvéd-jogtanácsos kolléga imádja ezt a témát, melyet úgy "fejt meg" hogy szerinte Bush - kormányzat és Izrael közösen hajtották végre 9/11-et, hogy utána azt az Al-Kaidára tudják fogni és így háborúkat kezdhessenek a Közel-Keleten, illetve Afganisztánban. Sokan olvassák és van réteg, mely mindent készpénznek vesz tőle. Mit mondjak: nem a 80IQ feletti rétegek. :):DDD

Control. 2019.09.06. 10:52:32

@Inceptio: Drábikot hagyjuk szerintem. :DDD

felső határ nincs 2019.09.06. 11:44:41

Az egyetlen konteo 9/11el kapcsolatban a hivatalos magyarazat.

felhőkergető 2019.09.06. 11:50:50

szerintem Soros volt, egyértelmű

felső határ nincs 2019.09.06. 11:52:44

Soha nem omlott ossze acelszerkezetu epulet tuz miatt a vilagtortenelemben.

Aznap 3 felhokarcolo omlott le 2 repulogep okozta tuztol. Kozvetlenul ezutan haborut inditott az USA, ami a mai napig tart, plusz jelentosen megkonnyitette a kormanynak a polgarok biroi engedely nelkuli lehallgatasat.

Persze hamis bizonyitekok alapjan az USA soha nem inditott meg haborut, Szaddam tomegpusztito fegyvereit is megtalaltak. Ja, nem.

2019.09.06. 11:53:11

Azt, hogy ki tette, én nem tudom, de hogy a Pentagonos része például egy bűzlő kamu, az teljesen biztos. Repülőgépnek kb nyoma sem volt, a becsapódás szöge, magassága fizikailag lehetetlen, az ott egy rakétatámadás volt. Büdös az egész az elejétől a végéig, az aznap hirtelen otthonmaradó százakkal, a mérnöki pontossággal, függőlegesen leomló tornyokkal, a kisrepülőt is alig vezető, de a nagyrepülőt tűpontosan célba juttató elkövetőkkel, ésatöbbi.

rallus 2019.09.06. 11:54:02

"Larry Silverstein, aki a WTC-t röviddel a terrortámadás előtt lízingelte, dupla, a két toronyra kétszer 3,5 milliárd dolláros kártérítés kifizetését követeli. Indoklása szerint két különböző repülőgép rombolta le a WTC két tornyát, tehát két eseményről van szó."

Megérezte a pisijén, hogy mi fog következni, azt meg az iskolából tudta, hogy néhány liter égő kerazin a pincéig megolvasztja az acélszerkezeteket. Azt sajnos nem látta előre, hogy egy harmadik épület is összedőlt, igaz az csak szolidaritásból...

fda 2019.09.06. 11:55:38

Rengeteg közvetett bizonyíték van arra, hogy ez az egész terrortámadás ügy körül valaki nagyon nem mondott igazat. Kár, hogy ez a cikk úgy beszélt erről, hogy valójában nem mondott semmit. Ha nincs mondanivaló, minek cikket írni?

Ballib vagyok mert rettegek 2019.09.06. 11:57:46

Ha akkor Orbán Viktor lett volna az USA miniszterelnöke, akkor a ballibsik által tervezett és a migrásnok által végrehajtott terror nem valósulhatott volna meg, mert Orbán Viktor előtte már rég felhúzta volna Amerikában is a szögerdrót kerítést amin egy migrás se tudott volna átjutni, se földön, se levegőben. Így Orbán Viktor sok százezer amerikainak az életét mentette volna meg. A nyugati kommentelők 99%-a százaléka szerint Trumpnak követnie kell Orbán Viktor migránspolitikáját ha meg akarja menteni az amerikai fehér keresztényfajt a kipusztulástól.

STIRLITZ 2019.09.06. 11:57:57

Az USA biztosan nem vállalt fel akkora kockázatot, mint egy ilyen méretű támadás számára a szabad út biztositása. Értelme sem lett volna, hiszen sokkal kisebb károk árán is el tudták volna érni Irak lerohanását, amivel a lebukást sem kockáztatták volna.

felső határ nincs 2019.09.06. 12:02:26

“Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death”.
– Adolph Hitler

“Why of course the people don’t want war … But after all it is the leaders of the country who determine the policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship … Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same in any country.”
– Hermann Goering, Nazi leader.

2019.09.06. 12:05:41

@STIRLITZ: milyen kár? Egy magánkézben lévő toronyház meg pár ezer ember? Ja, meg egy lyuk a Pentagonon... Hol itt a kár kormányzati szempontból? Sehol. A nyereségoldalon viszont ott van a teljes népesség tökéletes összefogása és egy közös ellenség felé való fordítása, nagyjából korlátlan felhatalmazás külföldi háborúkhoz (azóta is tartanak...), iszonyatos nyereség a közel-keleti államok lerohanásával, olajipari előnyök garmadája, és olyan felfoghatatlan, totális diktatúrákat idéző belföldi törvények elfogadása, amire "békeidőben" halvány esély sem lett volna. A brutális hadiipari fellendülést ne is említsük. Itt csupa-csupa nyereség volt a hatalmi oldalon, a veszteség pedig marginális. Mindezt egy pár tucat embernyi veszteséggel járó akcióval nem lehetett volna megindokolni, nagy bulihoz nagy hangszóró kell :)

STIRLITZ 2019.09.06. 12:14:37

@Eugene Horse: Mert hogy nagyon fellendült 2001 szeptember 11 után az USA gazdasága a sok iraki olajtól ugyebár. És soha nem látott konjunktúra kezdődött, mi? Ja mégsem. Akkor mit is nyert ezzel az egésszel Amerika? Lószart se, csak elhúzódó, értelmetlen háborúkat Irakban és Afganisztánban, melyekből aztán kufarolrak.

Vagyis marhára nem lett volna értelme állítólagos közreműködésüknek 9/11-ben.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2019.09.06. 12:14:41

Dancing Israelis
Christopher Bollyn
Dr. Judy Wood
Richard Hall
Mondjuk angoltudás nélkül nehéz lesz elszakadni a hivatalos hazugságoktól. Nyilván a zsindexen sem fognak arról írni, hogy nem tudott volna akkora sebességgel repülni egy utasszállító ilyen alacsonyan, max egy rakéta.

rallus 2019.09.06. 12:18:12

@Ballib vagyok mert rettegek:
Sokat segített az igazság kiderítésében, hogy rögtön találtak egy Koránt és egy arab nyelvű: "Vidám, rajzos felkészítő Boeing 767-essel végrehajtható trükkökre" című szakmunkát.
Apró botlás, hogy bár a terroristák szinte kivétel nélkül szaudiak voltak, fatális véletlenként az amcsik mégis Afganisztánt pocsékolták meg...

degreen 2019.09.06. 12:19:16

Miért Amerikát írtok?
A Blackwater pl jól járt. És a többi cég.
A támadás terve című könyvet is ajánlom.
Bush nem egy lángelme, de ügyesen irányítható.
Amúgy nem hinném, hogy 800-al mentek a gépek. Az átesési sebességük vhol 200 körül lehet.

2019.09.06. 12:22:20

@STIRLITZ: nem Amerika. Annál jóval kevesebben.

2019.09.06. 12:25:01

@STIRLITZ: egyébként gazdasági fellendülést nem is említettem. És az elhúzódó háború is csak innen nézve értelmetlen, valakiknek nagyon jó és hasznos az. A hatalmi elit rengeteget nyert vele.

body_andras 2019.09.06. 12:25:28

Szerintem az Al-Kaida magánakciója volt, a kérdés már csak az, kik voltak érdekeltek az Al-kaida fenntartásában (a merényletek előtt). Egész biztosan kapcsolatban álltak fegyvernepperekkel és olyan amerikai pénzemberekkel akiknek így vagy úgy érdekében állt a Közel-Keletet destabilizálni. Minden bizonnyal több Al-Kaidás is kapcsolatban állt CIA ügynökökkel (meg oroszokkal is) de alkuk és szívességek révén szabadlábon garázdálkodhattak. A hibát ott követte el az USA hogy nem kezdte el időben likdvidálni és felszámolni a veszélyes embereket és a fű alatt átvette az irányítást a fanatikus brigád az Al-kaida és egyéb társszervezetek fölött.
Irak és Afganisztán lerohánása első sorban üzleti érdek volt, a "bosszú" annyiban igaz hogy a környékbeli kecsketoszóknak példát akartak statuálni két gyengébb államon, a propaganda pedig elég gyorsan elintézte, hogy a nemzetközi közvélemény egy kicsit se sajnálja őket. Ugyanezt Iránnal és Szíriával nem merték volna megtenni, pláne a Szaúdiakkal.
A Közel-Keleten az etnikumok, kultúrák, politikai érdekek, terrorista szervezetek nem követik olyan tisztán az államhatárokat, mint ahogy azt európai fejjel elképzeljük. Ezért sincs értelme azon agyalni, melyik országban vagy muszlim felekezetben kell keresni a bűnbakot. Fanatikus csoportok jönnek-mennek ott már évtizedek óta, az Iszlám Állam minden eddiginél durvább volt. 9-11 után valamiért nem csodálom hogy az amcsik nem léptek közbe aktívan a legyőzésében, mert tudják hogy maholnap új bagázs szerveződik ami ugyanolyan veszélyes lesz.
Az egész térséget végérvényesen darázsfészekké változtatták a keresztes háborúktól a gyarmatosításon át a 20. századi hatalmi játszmákig, nem csoda hogy immár teljesen reménytelen ott a béke.
Meggyőződésem hogy minden brutális terrortámadás a 21. században az elmúlt évezred elkúrásainak és a mohó kapzsi emberiségnek köszönhető. Sajnos lesznek még ilyenek a közeljövőben is, talán nem annyira hypeolva mint NY, de a fogyasztói életmódunk egyik alapvető következménye hogy a feldühített posztgyarmati népek valahol kegyetlenül lesújtanak.

felső határ nincs 2019.09.06. 12:26:27

@degreen: Bush szerintem nem tudott rola. O akkor meg csak par hete volt elnok. Csak kesobb biztos meggyoztek, hogy mindenkinek igy lesz a legjobb.

chrisred 2019.09.06. 12:32:23

@rallus: Talán mert bin Láden (aki szaúdi milliomos családból származott) az oroszok ellen harcoló veteránokból hozta létre az Al Kaidát, aminek a bázisai Afganisztánban voltak. Ahogy Hitler tetteiért sem Ausztriát vonták felelősségre, bár ott született.

2019.09.06. 12:36:52

@chrisred: mondjuk ugyanezen logikával ha én szervezek magyarokból egy kis elitkommandós csapatot, akiket Szlovákiában képzek ki, aztán rosszalkodunk az USA-ban, akkor utána szlovákiát bombázzák le az amcsik? :))))

felső határ nincs 2019.09.06. 12:37:54

testimony of ex CIA Asset Susan Lindauer. 5 years of legal troubles, 1 year in prison for daring to tell the truth

www.youtube.com/watch?v=G43zl4fzDQg

Alick 2019.09.06. 12:39:10

@rallus: Mint a visszatartott részletek nyilvánosságra hozatalánál is kiderült, jelentős szaudi érintettség volt a támadásokban, Rijád-ot lett volna jogos bombázni.
Csak hát ott az usákok nem éppen demokratikus berendezkedésű haverjai laknak...

chrisred 2019.09.06. 12:41:14

@Eugene Horse: Hát, elég logikusnak tűnik, ha az elit kommandósaid Szlovákiában vannak, akkor mit akarnának Magyarországtól?

jágör68 2019.09.06. 12:46:01

"9/11 2001. reggelén 19 férfi, papírvágókésekkel felszerelkezve elkövette a világtörténelem legnagyobb szabású terrorakcióját, a világ egyik legjobban védett légterében, leküzdve mind az utasok, mind a hadsereg által kiképzett pilóták ellenálllását 4 személyszállító járaton- és mindezt egy dialízisen lévő fickó irányításával, a világ másik végéről, egy laptop és egy műholdas telefon segítségével.
Súlyosan eltérve az eredeti repülési útjuktól, több, mint egy órán keresztül, anélkül, hogy akár egy elfogó- vadász is befogta volna azokat. Képesek voltak 2 darab géppel 3 épületet ledönteni NY- ban, illetve egyet a földfelszínnel megegyező magasságban belevezetni a Pentagonba, minden nyom nélkül".... folyt. a videóban

www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98

2019.09.06. 12:46:41

@chrisred: ez esetben viszonylag egyszerű szarba keverni egy másik országot :)))

Paracord 2019.09.06. 12:47:08

A szavazás (a poszt végén) megmutatja, hogy milyen sokan hisznek a földönkìvüli gyíkemberekben és abban, hogy közük volt 9.11-hez. Ismerek vagy 4-5 olyan embert saját körmyezetemben is, akik szentül hisznek ebben. Hihetetlen.

jágör68 2019.09.06. 12:50:06

A legjobb, az, hogy mindig megtalálják a merénylő sértetlen útlevelét.
A WTC- től két tömbnyire (2 blocks away)
illetve Párizsban, a szétlőtt terrorpistánál.

GLADIO False Flag az egész nyugati világ.

movhu 2019.09.06. 12:50:37

"ezernyi más módszerrel is elérhette volna Amerika a két ország lerohanását"
Ha lenne ezernyi más módszer, akkor az USA már rég lerohanta volna a fél Közel-Keletet(azaz a Közel-Kelet nem USA barát részét). Iránnal szemben pl. azóta próbálkoznak valamit találni, mióta Khomeini visszavette a hatalmat.

Ezzel most nem azt mondtam, hogy ez az elmélet igaz, de az ellen felhozott érvek nem igazán érvek.

chrisred 2019.09.06. 12:50:59

@Eugene Horse: Már ha az a másik ország egyöntetűen ujjong az elkövetett tettek sikerén, és megtagadja a kommandósaid kiadását. Igen, így könnyű szarba keverni.

jágör68 2019.09.06. 12:52:03

@Paracord:
Az önálló Al- Kaida- s, Bush- féle hivatalos verzió se rosszabb.
Megtalált sértetlen útlevelekkel, nyom nélkül eltűnt 3 m- es átmérőn a Pentagonba repült személyszállítóval.

Tomahawk cirkálórakéta volt az.

GLADIO False Flag. Gyenge hálivúdi rendezésben.

chrisred 2019.09.06. 12:53:20

@jágör68: Mert egyébként az Al Kaida meg az IS váltig tagadta, hogy közük lenne hozzá, úgy kellett öket belekeverni?

jágör68 2019.09.06. 12:59:46

@chrisred:
Kisbutus, még Brzezinski neokon- stratégát sem ismered:

The Muslim Terrorist Apparatus was created by US Intelligence as a geopolitical Weapon.

interview with the Le Nouvel Observatuer, 15- 21 January, 1998.

nemecsekerno_007 2019.09.06. 13:00:18

Az Al-Kaida szervezte és bonyolította le. A CIA esetleg tudhatott róla, de símán lehetett az információk nem álltak össze és emiatt nem reagáltak rá.
Az utána következő háborúk viszont sokaknak jól jöttek...

felső határ nincs 2019.09.06. 13:06:22

@Paracord: Nem, a gyikemberre poenbol nyomnak ra szvsz.

Nyilvanvalo, hogy a hivatalos magyarazat buzlik.

Az is nyilvanvalo, hogy tul sok a konteo. A bena konteokat ugyanazok terjesztik, akik a hivatalos magyarazatot.

chrisred 2019.09.06. 13:06:53

@jágör68: Miből gondolod, hogy nem ismerem?

2019.09.06. 13:08:06

@nemecsekerno_007: ha tippelni kéne, én azt mondanám, hogy a CIA tudott róla, felismerték a dolog előnyeit, és hagyták megtörténni, esetleg egy kicsit sepregettek is előttük, plusz utólag kicsit megsegítették a bizonyítékokat. Ez így kikerülné a hatalmas gyíkemberes összeesküvés nehézségeit, pár tucat ember is elég lehetett hozzá.

chrisred 2019.09.06. 13:08:41

@nemecsekerno_007: Az összes elmélet gyakorlati alapja, hogy a Bush adminisztráció ugy vetette rá magát a háborús lehetőségre, mint gyöngytyúk a takonyra.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2019.09.06. 13:10:09

Trump 9/11 case closed
Keress rá a jewtube-on. Mindig letiltják, de valaki mindig felrakja. Ha nincs fent, akkor a bitchute-on.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2019.09.06. 13:13:02

@Eugene Horse: A gyíkembereket, meg a laposföldet azért terjesztik, hogy aki megtudná, hogy átveri a média, az ne mondhasson semmit, mert dilinyósnak fogják nézni az agymosottak.

chrisred 2019.09.06. 13:13:20

@Eugene Horse: Az ilyesmiért senki se merné vállalni a felelősséget. Ha két ember be van avatva, már eggyel több, mint ami egészséges. Mert ez sokkal durvább dolog, mint a Watergate, közelebb áll a Rosenbergék ügyéhez.

brühühűzzetek 2019.09.06. 13:18:14

@STIRLITZ: "Akkor mit is nyert ezzel az egésszel Amerika?"

baszki nem "amerikának" kell ezen nyerni, hanem a fegyvergyártóknak meg az olajkitermelőknek. Hogy átlag joeval mi van, az ott se érdekel senkit.

Paracord 2019.09.06. 13:19:30

@felső határ nincs: Pedig az Ufós verzió is népszerű. Van, aki úgy gondolja, hogy az USA kormányai hosszú évtizedek óta állnak kapcsolatban földönkívüliekkel, akik időről időre beleszólnak a világ ügyeibe. Itt is akadt pár ilyen olvasó, ahogy látom

STIRLITZ 2019.09.06. 13:25:06

@brühühűzzetek: És szerinted baszkikám, ha egy olyan gazdasági húzóágazat főemberi meggazdagodtak volna a háborúkon, annak ne lett volna nemzetgazdasági hatása??? Ne lett volna érezhető mindez az munkaerőpiacon, GDP-n ... stb? Dehogynem. De kurv@ra nem volt konjunktura, inkább recesszió jött.

brühühűzzetek 2019.09.06. 13:31:02

@STIRLITZ: oké, a háborúkon szerinted senki nem gazdagszik meg, meg az olajmezőkön sem. Ezek mind ilyen nettó negatív játékok, azért is nincsenek háborúk.

Hát jó.

2019.09.06. 13:35:08

@STIRLITZ: emlékeim szerint a 2008-as válságon is volt egy réteg, amelyik igen jól keresett :) Nem kell fellendülés ahhoz, hogy legyenek olyanok, akik kurva sokat húznak rajta. És mindennek egyáltalán nem kell megjelennie az adott gdp-jében, miért is kéne? Ha holnap nyerek ötmilliárd euro-t a lottón, szerinted látszani fog a magyar gdp-n vagy munkaerőpiacon? :))))

STIRLITZ 2019.09.06. 13:37:00

@brühühűzzetek: Ez háborútól függ. A két világháborún nyert az USA és nyertek az amcsi fegyvergyárosok is. De az Irakin és afganisztánin buktak. Nem kicsit.

STIRLITZ 2019.09.06. 13:39:26

@Eugene Horse: Ha egy fegyveripari gyárszféra nyer, akkor annak bizony van nemzetgazdasági hatása. Több munkás kell a nagyobb megrendelésekhez, több bér kerül az alkalmazottakhoz, több az adóbevétel stb stb.

lenörd hofstadter 2019.09.06. 13:40:49

@gigabursch:

"Aki szereti a fizikát és annak érdekességeit, az keressen rá a tecsőn a "wtc egely por" szavakra. Érdekes lesz. "

Rákerestem. Tényleg érdekes volt, percekig röhögtem rajtuk. Egely meg Jakab. A fizika és az "újságírás" komikái.

felső határ nincs 2019.09.06. 13:42:07

Meg egy erdekesseg, annak a kommandos egysegnek a nagy resze, akik allitolag lelottek a Binladent, utana meghalt helikopterbalesetben Afganisztanban.

szalak elvarrva

rallus 2019.09.06. 13:43:46

@STIRLITZ: A te képességeiddel játszva kideríthető, hogy kik és mennyit keresnek egy amerikai katonán amire zacskóban hazaszállítják valahonnan....

lenörd hofstadter 2019.09.06. 13:44:05

@STIRLITZ:

Kb. 20-25 ezer milliárdnál tart 2010 óta az az összeg amit orbán és a maffiája ellopott az országtól, és sikerült közben leamortizálni a teljes oktatást, gazdaságot, mezőgazdaságot, egészségügyet és úgy nagyjából mindet az országban, nyoma nincs az ellopott pénznek.

STIRLITZ 2019.09.06. 13:49:05

@lenörd hofstadter: Bár ez nem tudom, hogy jön ide, ebben egyetértünk.

felső határ nincs 2019.09.06. 13:51:45

@lenörd hofstadter: Jaja, 2010 elott nem loptak es jol ment a gazdasag, azert valtottak le 4 evente minden kormanyt, a miniszterelnokok meg annyit se huztak ki.

Most hogy a jol meno gazdasag lerohadt, es orban mindent ellopott, 3x megvalasztjak 2/3-dal egymas utan.

lipcsy logik

2019.09.06. 13:53:12

@STIRLITZ: arra céloz, hogy egy szűk réteghez befolyó hatalmas pénz nem feltétlen jelenik meg a nemzetgazdaságban.

Ma Baker 2019.09.06. 13:54:25

Teljes badarság a cáfolati link ami be lett linkelve a cikkhez.
1.) Az égő kerozin nem olvasztja meg az acélt!
Fröcsögő olvadt fém csöpög minden videofelvételen az épületből. Ezt egyáltalán nem cáfolja ez a kitalált magyarázat.
Mellesleg az épület romjait senki nem vizsgálhatta meg és kínos gyorsasággal exportálták az épület fém maradványait beolvasztatni Kínába.
Nem véletlen, mert kering pár fotó róla, ahol termittel elvágott fő acél tartóelemek láthatól.
A támadás után az épület romjai napokkal később is több száz fokosak voltak.

2.) Az épületek irányított robbantással dőltek össze
Az épület tizedmásodpercre olyan gyorsan zuhant szabadesésben, mint egy olyan épület, amit irányítottan felrobbantanak. Ha nem így lett volna, talán a hipermasszív épület néhány sértetlen eleme egyáltalán nem omlott volna össze szabadesésben.
Nem mellesleg a tervezők számítottak hasonló esetre és állításuk szerint ezt bőven ki kellett volna bírnia az épületnek.
Másrészt míg a Pentagon esetében "folyadékként viselkedő" géptörzsről beszélnek magyarázatként, itt ezt valahogy nem erőltetik.
Az épület kabantartásában és a bérlők kilétében is voltak furcsaságok (egész épületet érintő fúrásokkal járó felújítások, robbantásos bontással foglalkozó cég által egész szintek kibérlése)

3.) Gyanús tőzsdei forgalom
Tőzsdei forgalomról nem tudok, de olyan 2 hónappal korábban kötöttek nagyösszegű biztosítást az épületre...

4.) A vadászgépek szándékos késleltetése
Valahogy elfelejtenek kitérni a magyarázatban arra, hogy a merényleg pontos időpontjában gépeltérítéses gyakorlatokat hajtattak végre a NORAD vadászgépeivel, teljesen lefoglalva azokat aznapra. Így amikor a bejelentés befutott hozzájuk, például jóideig azt sem tudták, hogy ez része-e az aznapi gyakorlatuknak, vagy ez valóságos esemény.
Nem mellesleg kb 10 évvel a merénylet előtt pontosan ugyanezt a forgatókönyvet már benyújtották állami szervek mint lehetséges támadási "ötlet" az USA ellen.

5.) Az ütött lyukak túl kicsik voltak
A géptörzs "folyadékként" viselkedett becsapódáskor mi?! Pontosan láttuk hogy viselkedik egy ilyen folyadék a WTC esetében. Nem mellesleg úgy tudom a Pentagonnál hajtómű maradványokat sem találtak. Elpárologtak mi? No comment...
Mellesleg a "gép" pont egy régóta nem használt szárnyba csapódott be "véletlenül".

De a legfelháborítóbb vádról mégsem beszélnek, mert az már egy következtetett vád. Merthogy pl Shankswillnél semmi más nem volt a becsapódás helyén, csak egy gödör, meg némi szemét. Köze nem volt a helyszínnek egy gépbecsapódáshoz. A Pentagonnál ugyanez, csak pirosban.
Ebből következik, hogy az igazi gép nem ott ért földet, az utasoknak mégis nyomuk veszett. Ergo egy félreeső reptéren letették a gépet és valószínű az embereket halomra mészárolta egy kivégző osztag.

Budai Nagy Antal 2019.09.06. 14:00:28

"a másik pedig - mely a Fehér Ház lerombolását célozta - a pennsylvaniai Shanksville közelébe csapódott a földbe, 10:03-kor. (Itt az utasok fellázadtak a késekkel felfegyverzett terroristák ellen és megakadályozták az eredeti célpont elérését.) "

Ezen ismételten jót röhögtem.
És mindannyiszor ezt fogom tenni, mikor azt próbálják bemesélni hogy nem lőtték le
a kedves amerikaiak ezt a gépet mint egy kutyát, hanem a hős utasok fellépése nyomán zuhant le ..:-)

BéLóg 2019.09.06. 14:02:20

Valahogy a KOMBINÁLT esemény jöhet számításba.
Számomra tény, hogy KÉT évvel előtte, "felújítás" címén az épületek ledöntéséhez szükséges tölteteket telepítette a két toronyba. Közben ZAJLOTT maga az akció megtervezése és minden bizonnyal a végrehajtás is úgy történt, ahogy láttuk.
EZUTÁN az épületeket irányított ledöntéssel fölrobbantották (ez kellett a biztosítási csaláshoz is), a vezénylő épületet (7-es épület) dettó.

MINDENKi jól járt.
A katonai lobbi megkapta a háborúját.
A gonosz muszlimok még gonoszabbak lettek.
Az épület gazdája pénzhez jutott.
Stb.

Ez már nem is B2B deal, hanem egy jó kis gruppenbiznisz, ahol MINDENKI jól járt.

Ja, a Pentagonba egy drón repült be és az a bizonyos Unemtomhány járat se zuhant le.

BéLóg 2019.09.06. 14:06:39

@lenörd hofstadter: Hát, ahogy megy az országnak, én azért imádkozom, minimum még 120 évig raboljon ÍGY ez az orbánkormány. Te meg kapd be nyugodtan!

STIRLITZ 2019.09.06. 14:06:56

@Eugene Horse: Értem én, de akik így vélekednek, azt gondolják: az USA érdekelt volt 9/11-ben (így hagyta megtörténni) mert bizonyos fegyvergyárosok igy jartak jól, hisz a támadás miatt háborúk kezdődtek, ami fegyver megrendelésekkel járt es ebből ők meggazdagodtak.

A bökkenő a következő: ha a fegyvergyárosok állami megrendelésekből meggazdagodtak az iraki háborúból, az csak úgy történhetett, hogy gyáraik nagyobb termeléssel dolgoztak. ENNEK viszont egyértelmű gazdaságélénkítő hatása kellett volna hogy legyen a bérekben, és például a költségvetésbe befolyó nagyobb adókban. A fegyveripar tíz-sőt százezreket foglalkoztat. De semmi ilyesmi nem történt. EBBŐL látszik: nem igaz az egész.

felső határ nincs 2019.09.06. 14:14:26

@Ma Baker: Igen iranyitott robbantas volt, semmi ketseg.

Ha Kina trollkodni akarna, akkor felhuzna a WTCt az eredeti tervek alapjan, es belereptetne egy ugyanolyan gepet ugyanugy, aztan see what happens.

Mert a kinai felhokarcolok nem omlanak csak ugy ossze: www.youtube.com/watch?v=g_SkwHXoiTE

Control. 2019.09.06. 14:18:37

@STIRLITZ: Az emberek egy része reménytelenül csak konteokban tud gondolkodni. Nekik túl hihetetlen a kézenfekvő és egyszerű magyarázat, muszáj valami rejtélyt, összeesküvést kitalálniuk: mint hogy a CIA volt, az FBI, a Deep State, az amcsi fegyvergyárosok szakszervezete, vagy a zsidók ... stb

.., 2019.09.06. 14:21:42

@Ma Baker: Jézus... ezek a butaságok még mindig keringenek.... Mutass már egyetlen megbízható linket, ahol látszik a WTC bérlőinek sorában a robbantással foglalkozó bármilyen cég vagy vállalat...
Irányított robbantás. Gondoljátok már végig csak egy percre. Hogy az úristenben lett volna képes bárki PONTOSAN azokba az emeletekbe vezetni a gépet, ahol szerintetek a robbanóanyagokat felhalmozták. Ha nem így lett volna, akkor ugye rögtön "lebukik" mindenki hogy a robbanás 10-20 emelettel feljebb vagy lejjebb következik be, de nem, PONTOSAN ott rogyott meg az épület, ahol a becsapódás volt. Hogy nem robbant fel minden "felhalmozott" robbanóanyag a becsapódás pillanatában?.... Hogy nem tűnt fel senkinek de senkinek, hogy hónapokig hordják százkilószámra a robbanóanyagot egy irodaházba érted... Kicsit gondolkodjatok már józanul...

2019.09.06. 14:23:19

@STIRLITZ: belátva hogy csak elméleteket kergetek :), te csak egyetlen dolgot ragadsz ki azokból, amiket írtam, a hadiipart, pedig az csak egy azok közül, hogy lehetett totális hatalmat kiépíteni, bizarr törvényeket hozni, idegen országokban garázdálkodni, kormányokat, uralkodókat döntögetni, olajforrásokat szerezni, a komplett Közel-Keletet destabilizálni, és így tovább. És én továbbra sem valamilyen összamerikai érdekekről beszélek, hanem - de utálom ezt leírni mert olyan eszelős - a háttérhatalom képviselőinek az érdekeiről. nyilván nem az USA gdp-jét akarták tuningolni, hanem a sajátjukat :) Akárhogy is, a hivatalos magyarázatok rettentően gyengék és könnyen cáfolhatók, engem például a pentagonos támadás mindig is jobban megfogott, mert ott olyan mértékben lóg ki a lóláb, hogy az már-már komikus. Ha pedig elfogadjuk (elfogadom) hogy a hivatalos verzió nem igaz, akkor logikailag egyenesen következik, hogy valaki valamilyen érdekből hazudik, ergo valami más cél dolgozott az egész mögött. Énszerintem azok, amiket fentebb is soroltam.

2019.09.06. 14:27:59

@Arcadian.: hát ahonnan én nézem, az se gyengébb konteó, hogy egy sivatagi barlangi tahó meg pár olajosképű maki hiba nélkül végrehajt egy olyan grandiózus tervet, amire egy tucat jól képzett speciális szakképesítésű katona is csak bajosan lett volna képes. Plusz akkurátusan magukkal vitték az útleveleiket, hogy biztosan kiderüljön, kik voltak ők :) A fő baj, hogy a hivatalos verzió gyengébb lábakon áll, mint a konteók javarésze. Itt nem egy logikus és alátámasztható hivatalos verzió áll szemben egy tucat habókos elképzeléssel, hanem van egy tucat habókos elképzelés, és ezek _között_ van a hivatalos változat is.

felső határ nincs 2019.09.06. 14:29:01

@..,: "PONTOSAN ott rogyott meg az épület, ahol a becsapódás volt."

Nem ott rogyott meg. Meg a WTC leasingbe vevoje is elismerte hogy a WTC7et felrobbantottak: www.youtube.com/watch?v=p34XrI2Fm6I

Annak neki sem utkozott semmi.

Alávág 2019.09.06. 14:30:30

A kormányok úgy hiteltelenítik el a titkos manipulációikra rávilágító watchdog-okat, hogy ilyen összeesküvés-elméletekkel mossák össze őket.
Például ha valaki azt mondja, hogy az amerikai kormány támogatásával alakult az al-Kaida, hogy az amerikai kormány a saját polgárait megfigyeli, hogy titkos kísérleteket hajtanak végre fertőző betegségekkel a lakosságon, hogy a Clintonok milliárdokat kerestek bankárok, nagyvállalatok számára adott beszédekkel (így fizették ki őket utólag), hogy Bill Clinton 26-szor utazott a Jeffrey Epstein-féle, Lolita Express-nek nevezett magángépen, hogy a brit királyi család és az amerikai liberális elitek is érintettek a pedofil hálózatokban, akkor beindul a titkosszolgálat és elterjeszti, hogy az illető amúgy még hisz a gyíkemberekben, lapos Földben, miegymásban is (ami mondjuk nem igaz). Tehát őrült és semmit se szabad elhinni, amit mond.

Az is a titkosszolgálatok kedvelt taktikája, hogy extrémitásokat dobnak be a közbeszédbe (gyíkemberek, tőkések, Izrael stb.). Holott lehet, hogy csak annyi van az egészben, hogy az amerikai kormány casus belli-t keresett háborúkhoz és ugyan tudott a készülő merényletről, de nem akadályozta meg.
Ja, kik is terjesztették azt a fake news-t, hogy Saddam Hussein-nek tömegpusztító fegyverei vannak? Nem Alex Jones, Sam Tripoli és Eddie Bravo! A brit és amerikai kormányok!

A WTC elleni merényletnél az történhetett, mint Pearl Harbor-nál. Az amerikai kormány tudott a készülő támadásról, de jól jött nekik casus belli-nek.

Control. 2019.09.06. 14:33:36

@Eugene Horse: Azt ugye tudod, hogy Atta egyetemet végzett ember volt, ahogyan maga bin Laden is es az Al-Kaida számtalan vezetője. Ennyit arról hogy barlanlakók meg sivatagi tahók lettek volna.

Alávág 2019.09.06. 14:37:23

@STIRLITZ: "ENNEK viszont egyértelmű gazdaságélénkítő hatása kellett volna hogy legyen a bérekben, és például a költségvetésbe befolyó nagyobb adókban."

Csak azt feljted el, hogy nem az a militar-industrial complex célja, hogy a költségvetésbse több adó folyjon be meg a bérek nőjenek, hanem hogy a saját bankszámlájuk gyarapodjon. És ez is történt. Az állam nem lesz gazdagabb, pont hogy a lobbisták által túszul ejtett államon keresztül szivattyúzták ki az adófizetők befizetéseit. Az államadósság az egekbe szökött, a hadiipari cégek jól jártak. Az adófizetők annyira nem. Az iraki tömegpusztító fegyvereket meg azóta se találják, de legalább az is kiderült, hogy Iraknak semmi köze nem volt a WTC merénylethez.

STIRLITZ 2019.09.06. 14:45:26

@Alávág: Te meg azt felejted el, hogy ha egy egész ágazat, az amerikai fegyvergyártás nagyobb fokozatban működik (az állitólagosan kiprovokált háborúk miatt) akkor a gyárak több embert kell hogy foglalkoztassanak, több túlórát kell fizetniük, plusz az állam felé alkalmazottaik után több adót kell befizetniük, ami által a fogyasztásnak is élénkülnie kell. Vagyis maga a gazdaság is élénkül a tulajog gazdagodása mellett. DE ismétlem: semmi ilyesmi nem történt, vagyis a fegyvergyárosoknak nem volt ez az egész túl nagy üzlet. Igy nem is lett volna értelme részükről 9/11 támogatása.

Fortress_ 2019.09.06. 14:49:31

Mohamed Atta, a gépeltérítő terroristák vezetője épitészmérnök volt. Csak modom.

felső határ nincs 2019.09.06. 14:49:43

@STIRLITZ: Meg egy haszna a haborunak, azon kivul hogy paran durvan meggazdagodnak, hogy az allam mindig romma adosodik.

Az USA adossaga 1916-18ban meg5xozodott, 1941-45ben szinten meg5xorozodott. www.thestreet.com/politics/national-debt-year-by-year-14876008

Es ki is szokott adossagbol elni?

felső határ nincs 2019.09.06. 14:50:41

@Jericho 1: es a epiteszmernokseg elonyt jelent a gepelteritesben?

Fortress_ 2019.09.06. 14:57:08

@felső határ nincs: Ezt csak arra irtam, hogy fentebb felvetették: a gépeltérítők barlanglakó sivatagi tahók es makik voltak.

Alávág 2019.09.06. 15:02:26

@STIRLITZ: A fegyvergyártóknak nem volt nagy üzlet? Te egy kő alatt éltél az elmúlt évtizedekben?
A katonai fegyvergyártók összeszorult gyomorral vették észre, hogy vége a hidegháborúnak. A 9/11 merénylet nekik egy isteni csoda és megváltás volt.
Az állami megrendelések felpörögtek, annyi hadianyagot tudtak eladni, hogy hihetetlen.
A szaúdiak Jemenben folyton kifogynak a bombákból, az amerikai exportőrök lobbiznak a kormánynál, hogy engedélyezzék még több hadianyag eladását külföldre. És a szaúdi haderő pixafüst az amerikaihoz képest volumenben.

megvagyhadnagy 2019.09.06. 15:04:39

@Ma Baker: www.youtube.com/watch?v=IxDjOobmC8M
Hát, ja. Ez tényleg nem úgy nézki, mint ahol becsapódott egy repülőgép.

Alávág 2019.09.06. 15:04:57

@felső határ nincs: +1

Az államadósság annyit jelent, hog, az állam túlköltekezik. Tehát valaki jól jár. És háború idején ki jár jól? A fegyvergyártók. Ki jár rosszul? Az adófizetők, mert most már nem csak a gyerekeik, de az unokáik is adósságba születnek majd.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.09.06. 15:14:31

Érdekes, hogy az első pontban leírt verzióra (maga az USA) nem lehet szavazni. :)

Alávág 2019.09.06. 15:16:13

@Alávág: Hány ember is él az USA-ban a haderőből, mint egyenruhás vagy háttérintézmény tagja vagy a hadiipar vagy katonai támaszpontoknak otthont adó városokban lakó, kiszolgáló ember? Több millió.
Nekik a hidegháború vége katasztrófa volt. Az USA történetében volt kb. 20 év, amikor nem háborúzott senkivel, amúgy folyamatosan hadban állt. Elemi érdeke az ipar nagy részének a háborús költekezésből való nyerészkedés.

felső határ nincs 2019.09.06. 15:22:39

@Alávág: Meg az ujjaepites a masik biznisz, azt se a veletlenre bizzak. Amit szetbombaznak, azt utana ok epitik ujja, vagy legalabbis hitelt adnak ra.

A mai bankrendszer siman tud ugy hitelt adni, hogy egy vasa sincs. A kamat viszont valosagos.

.., 2019.09.06. 15:23:21

@felső határ nincs: Nem ismert el semmit, annyit mond a videóban, hogy a tűzoltóparancsnokkal beszélt, és úgy döntöttek, hogy mivel már addig is rengetegen meghaltak, nem kockáztatnak, és inkább hagyják az egészet, és végül összeomlott az épületet. "Pull"-nak többféle jelentése lehet - pull the operation pl. azaz felhagyni a mentéssel. Persze a konteohíveknek jó lesz a pull the building, azaz megsemmisíteni, vagy felrobbantni az épületet is...

felső határ nincs 2019.09.06. 15:32:05

@..,: Osszeomlott? Na ne mar. Mitol?

Tudsz masik acelvazas epuletet a vilagtortenelemben, ami osszeomlott tuztol?

Itt van egy kinai, ami napokig egett sokkal intenzivebben, es a vaza meg se nyekkent: www.youtube.com/watch?v=g_SkwHXoiTE

.., 2019.09.06. 15:49:02

@felső határ nincs: Úgy érted olyan, amibe egy 200 tonnás személyszállító repülő csapódott, hajtóművestül, mindenestül, és gyengítette a szerkezetét? Nem, ilyenről valóban nem tudok. A kínai sokkal alacsonyabb, nem volt felette a akkora súly, ami megrogyaszthatta volna, és akár a szerkezete is más lehetett.

felső határ nincs 2019.09.06. 16:09:02

@..,: A WTC7be meg mindig nem csapodott bele semmi.

BéLóg 2019.09.06. 16:09:39

@STIRLITZ: Az egész háború költségét visszafizette a világ az OLAJÁR emelkedésével. Nem csak visszafizette, de sokszorosan visszafizette.
A háborúk valóban NEM a fegyvergyártók EXTRA profitját biztosítják, csak szimplán "A PROFITJÁT". A raktárakban porosodó harci eszközöket selejtezni kéne, így meg szépen elpuffogtatják őket és a hadsereg ÚJAKAT vesz.
Tehát rosszul gondolod (vagy gondolja bárki), hogy a háborúk miatt TÖBB harceszköz kell. Egy fenét.
A háborúk a "kifutó" termékek leselejtezléséhez kellenek. Enélkül ez pénzbe kerülne, vagy éppen halogatnák, stb.

A háborúk EXTRA nyeresége a világgazdasági drágulások (élelmiszer, olaj, stb.) árában van benne.

Alávág 2019.09.06. 16:15:03

@Frady Endre: Ilyenek ezek a controlled opposition hírcsatornák, blogok, véleményformálók. Látszólag belemennek a kényes témákba, hogy aztán a végén elmismásolják a lényeget, hátradőlve megállapítsák, hogy az ő verziójuk az igaz és mindenki más konteós bolond. Ezért dobnak be olyan laposföldes, gyíkemberes verziókat, szalmabábokat is, hogy a saját véleményük mellette mérsékeltnek, átgondoltnak, megalapozottnak tűnjön és az ellenvéleményeket összemoshassák a legbetegebb konteókkal.

Szerintem ugyanaz volt, mint Pearl Harbornál: az amerikaiak tudtak róla, hogy lesz valami, de kellett a casus belli nekik.
A vietnami háború is egy false flag művelettel kezdődött, Kubát is ilyen false flag művelettel (Operation Northwoods) akarták háborús agresszornak beállítani. Inkább ez a főszabály az amerikai külpolitikában, mint a kivétel.

BéLóg 2019.09.06. 16:18:02

Jaj, "imádom" azokat a fotókat, ahol a repülő által ütött lukban emberek integetnek segítségért, miközben mögöttük (a sűrű füstben) acélt megolvasztó forrósággal ég az izé, a kerozin.
Meg a video- és hangfelvételeket, ahol a gravitáció sebességével ÖNMAGÁBA omló épületet közvetítők periodikus PUFF, PUFF, PUFF hangokat rögzítenek, az emeleteken meg por/füst száll ki MIELŐTT az omlás oda érne. Meg a tűzoltó, aki megmenekült, aki ALATT a FÖLDSZINTAN robbant valami, nekivágta a plafonnak, eltörte mindkét lábát, ő meg csodával határos módon túlélte az omlást.
Meg a meggyengített "csúcs" nem KIFELÉ dől hanem maga alá, és a Deutsche Bank 300 méterrel arrébb lévő épületének tetején épülettörtmelékeket találnak, ami odapattant a földről, vagyhogy...

De az Dubaiban (vagy hol, Kazahsztánban) HÁROM NAPIG égő vasbeton épület, aminek semmi szerkezeti baja nem lett, de még a londoni fáklyaként szétégett toronyháznak sem.

Alávág 2019.09.06. 16:20:08

@..,: A Tower 7-t nem találta el egy repülő se. És nem a két ikertoronyról mondják elsősorban, hogy controlled demolition-nek nézett ki az összedőlése, hanem a Tower 7-ről.

BéLóg 2019.09.06. 16:25:35

@..,: A robbanóanyagot KÉT ÉVVEL az akció ELŐTT a Bush család "épületfelújítói" hordták oda, "telefonkarbantartás" címén. Egy rövid ideig (két vagy három nap) az épületbe senkit nem engedtek be, mert izé, hogyismondjam csak a telefon felújítás veszélyes.

Az is rettentően érdekes, (én utász voltam, mindig is vonzott az ilyesmi), a 9/11 előtt a NatGeo (vagy nemtom melyik csenel, Spectrum, akárki) RENDSZERESEN adott ÉPÜLETROBBANTÁSI filmeket, olyan fél-reality stílusban mint a raktárvadászok vagy az autófelújítás, zálogház.

A 9/11 óta EGYETLENEGY ilyen filmet sem látsz sehol. Kilógna a lóláb. De a jutúbon megnézhetsz ilyet, ha akarsz. Sőt, ott van LEDŐLT épület is, de ÖNMAGÁBA csakis IRÁNYÍTOTT robbantással lehet leomlasztani egy szerkezetet, ez egy ilyen hülye fizikai törvény. Próbálj meg egy yenga vagy fakocka vagy bármi tornyot akárhogy meggyöngíteni, az KIDŐL és nem "magába roskad".

alöksz róz 2019.09.06. 16:26:42

@Inceptio: az lehet hogy drábik hülye, de az meg biztos, hogy nem úgy történt, ahogy nekünk előadták.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.06. 16:32:17

Nekem csak egy kérdésem van. Miért nem hozzák nyilvánosságra azokat a felvételeket, amelyeken a Pentagonba csapódó utasszállító szerepel?Mivel fokozottan védett épület, gondolom rengeteg biztonsági kamera volt a környéken, ráadásul az állítólagos utasszállító alacsonyan repülve egy kétszer háromsávos autópálya nyomvonalát is keresztezte, ahol szintén kellett kameráknak lennie. Lassan 20 év telt el azóta...

felső határ nincs 2019.09.06. 16:58:58

@Alávág: controlled demolition volt mind a 3

.., 2019.09.06. 17:03:27

@BéLóg: Légyszi erre BÁRMILYEN értékelhető bizonyítékot linket küldj már, hogy évekig egy-két (három?) teljes emelet gyakorlatilag alá volt aknázva úgy, hogy azt senki nem vette észre. És még egyszer - nincs olyan zseni pilóta, aki képes lett volna PONTOSAN azokba az emeletekbe vezetni a gépet, ahol később az általatok "vélt" robbantás történt.
Beszéljenek a képek: 3:05-nél néz a tornyot - már süllyed, alatta a becsapódás korábbi helyén még semmilyen extra füst. www.youtube.com/watch?v=ft2uIYucsXo
Vagy itt 03:50 - már omlik össze (mitől?), amikor még nincs semmilyen "robbantás" füstje.
Ezeket vesd össze ezzel 4:42 - na ez egy irányított robbantást - nagy sebességgel kiáramló törmelék és füst (ilyet hol látsz a WTC-nél?) majd a tehetetlen tömeg néhány tizedmp-es késlekedése, és csak UTÁNA az omlás.
Ez a különbség.

Petian 2019.09.06. 17:10:41

@BéLóg: Ezt a sok baromságot kitől olvastad? David Icke-tól? És gyíkemberek, UFO-k, vagy migráncsok, esetleg Soros György volt a robbantó?

Petian 2019.09.06. 17:12:58

@BéLóg: Ezt a sok baromságot kitől olvastad? David Icke-tól? És gyíkemberek, UFO-k, vagy migráncsok, esetleg Soros György volt a robbantó?

Petian 2019.09.06. 17:16:29

De nagy a sötétség egyeseknél! Na akkor a sok gyíkemberhívő, háttérhatalomhívő illuminátusozó és migráncsozó agyhalottnak álljon itt 2 cikk:
tortenelemcikkek.hu/node/745
www.popularmechanics.com/military/a5659/debunking-911-myths-pentagon/#flight77debris

.., 2019.09.06. 17:18:25

Ez a legjobb: 5:54 www.youtube.com/watch?v=V9x86Ind880 az égvilágon semmilyen robbanás nem látszik, csak az épület összerogyása. 09:18-nál a másik toronnyal ugyanezen a videón. Hagyjuk már ezt a robbantgatást...

felső határ nincs 2019.09.06. 17:26:51

@..,: Rajottel mar mitol dolt le a WTC7?

.., 2019.09.06. 17:34:09

@felső határ nincs: Várjál, még a másik kettőnél tartok :)
Annak, akit érdekel, hogy VALÓJÁBAN mitől dőltek össze a tornyok, ezt a szűk 5 perces animációt nézze meg: 38:55 - 43:45 a legvégén újra a lassú összerogyással. Sehol semmi robbanásra utaló jel. www.youtube.com/watch?v=Yo1WZ9g1IJ4

conchita wurst 2019.09.06. 17:37:58

Both technical calculations and testimony from World Trade Center structural engineers confirm that the Twin Towers were built to withstand the impact from the passenger jets that hit them on 9/11.

Airplane impact tests conducted by WTC structural engineers during the design of the Twin Towers used the Boeing 707, which was one of the largest passenger jets in the world at the time. The results of the test, carried out early in 1964, calculated that the towers would handle the impact of a 707 traveling at 600 mph without collapsing.

Even though the two Boeing 767 aircraft that were said to be used in the 9/11 attacks were slightly larger than the 707, technical comparisons show that the 707 has more destructive force at cruising speed.

tovabbiak, ballisztikai kalkulaciok, tanuvallomasok
www.ae911truth.org/evidence/faqs/360-faq-2-were-the-twin-towers-designed-to-withstand-the-impact-of-the-airplanes

Fülig José 2019.09.06. 18:14:33

@Petian: "elszakadó teherliftek pedig óriási károkat okoztak az alsóbb szinteken, még jóval azelőtt, hogy a tornyok összeomlottak volna"
na, mesélj! milyen károkat?!
ótvaros falmelléki kamu duma ez is, semmilyen bizonyítékkal nem szolgàl.
de mondok mást: az elfogó vadász tűzparancsért könyörgött, elérhető volt a beszélgetés pár napig ( amíg meg nem bukott a terroristásos sztori..)
pilot monta: letért a légifolyosóról, hívásta nem reagál, offolni kéne amíg lehet.
pk.-n monták: hümm meg há...("terroristákkal nem alkudozunk"!!!! megvan a jelenet 1234567 hollivúdi filmből?) aztán monták: jáájj, de mi leszen a néppel, ha rájuk esik a göpzi?
pilot monta: belövi az öbölbe mint a szart, no para csak a halak szopnak
pk -n monták hümm meg há.... oszt lett rakkenroll.
ja: a bush-gépen távozó szaudi uralkodói családdal mi van? teljes légtérzár mellett??? sitty-sutty leléptek. nemrossz, mi?!
mint mondtam: pearl 2. egy kurva szó sem igaz belőle.

.., 2019.09.06. 18:23:57

@felső határ nincs: földhözragadt ember vagyok, a saját szememnek hiszek. Itt az összes lehetséges szögből a WTC 7 összeomlása, több helyen eredeti hanggal néhány száz méterről - sehol egy robbanásra utaló hang, vagy füst és törmelékfelhő az alsó szinteken, ahol lennie kellene. www.youtube.com/watch?v=ROJ6ovEAlfo

rallus 2019.09.06. 18:38:52

@..,: Ezen az alapon a Csillagok háborúját is nézhetted volna. A saját szemeddel....

zaturek 2019.09.06. 18:45:11

@BéLóg: kb.10-12 éve én tuti, hogy láttam ilyen épületrobbantós műsorokat a Discovery-n, tudom, mert utoljára akkor volt kábeltévé előfizetésem. Sőt szintén ezidőtájt a Mythbustersben láttam először, hogy mire képes a thermite, ami később szintén szerepet kapott a konteókban.

.., 2019.09.06. 18:59:50

@rallus: Na ja, csak ez itt a valóság, kamerával felvéve tudod? ;)

zaturek 2019.09.06. 19:01:49

"Ez az elmélet arra is kiterjed, hogy a detonációkat valójában nem a repülőgépek becsapódásai, hanem gondosan elhelyezett robbanóeszközök okozták."
Nem a detonációt, hanem az összeomlást okozták robbanószerkezetek. Szerintem az "elmélet" ezt állítja.

"Amellett az afgán katonai beavatkozás kimondott kudarc és nyűg lett Amerika számára, ahogyan az iraki fiaskóból is inkább veszteséggel szállt ki az USA 2011-ben."
Azért nem volt érdeke Amerikának Afganisztán megtámadása, mert 10 év múlva szarul jöttek ki belőle? Nem látták a jövőt?

.., 2019.09.06. 19:11:41

@conchita wurst: Pl órákon át tomboló tűztől az egyik szárnyában, ami végül leomlott és magával rántotta az egészet, az első néhány másodpercben láthatod, hogy másodpercekkel korábban egy hátsó része leomlik, ami a tetőn lévő építményből azonosítható www.youtube.com/watch?v=8WNk674LZrI és a magyarázat - persze ez is csak szimuláció, nyilván meg lehet kérdőjelezni www.youtube.com/watch?v=PK_iBYSqEsc

Control. 2019.09.06. 19:11:50

@zaturek: A kezdetektől szarul állt mindkét háborúban. Irakban gyors győzelem, majd hosszú, értelmetlen megszálló - rendterentő feladatok. Az afgán hegyek közt meg eleve katonai értelemben lázálom volt a harc számukra (és amúgy minden modern hadsereg számára).

felső határ nincs 2019.09.06. 19:14:39

@..,:

A robbanas hangjat a tuzoltok hallottak: www.youtube.com/watch?v=huGNzqtLN0k

A robbanas hangjat a helyszini riporterek is hallottak: www.youtube.com/watch?v=phJBVK0asYc

A WTCben mento alakulatok lattak a robbanasok nyomait: www.youtube.com/watch?v=jKtU01qcZBM

Mitol onlott ossze? Semmi nem ment neki, tuztol nem omlanak ossze felhokarcolok.

conchita wurst 2019.09.06. 19:31:13

@..,: Mar bocs, de milyen tombolo tuzrol beszelsz, fust van a videodon, ugyanazt nezzuk?

Itt egy jobb felvetel www.youtube.com/watch?v=gyPkCybsi5Q

Ha szerinted attol a tuztol osszeomlott pontosan ugy, ahogy a felrobbantott epuletek, egyenesen az alapjara, hat nekem az is jo

.., 2019.09.06. 19:47:09

@felső határ nincs: Nem látok videót a robbanásról, ami után 1-2 mp-en belül összedől az épület. Látok viszont ezer másikat, ahol robbanás nélkül dől össze.
Életszerűtlen az elmélet, érted a WTC-ben FBI műveleti központ volt (vmelyik általad linkelt videóban említik), senkinek nem tűnt fel ott sem, hogy körbe van telepítve robbanóanyaggal az egész kurva épület legalább egy szinten? Az "összeesküvők" nem féltek, hogy majd lebuktatja őket a robbanás (egyébként eddig általam sehol nem hallott) hangja? A látványa? Honnan tudták előre, hogy a WTC7 egyáltalán meg fog sérülni a WTC leomlásakor, legalább tűz üt ki benne, és így valamennyire hihető lesz majd, hogy leomlik magától? Mi lett volna, ha teljesen sértetlen marad? Akkor elmarad a nagy "csalás"? stb stb stb. Szerintem a világ nem így működik, ahogy gondoljátok, dehát nem vagyunk egyformák :)

chrisred 2019.09.06. 20:20:20

@..,: Rejtély, hogy mit számított volna, hogy összeomlik az épület vagy sem. Ha nem omlik össze, akkor az amerikai közvélemény azt mondja, ugyan már, nem történt semmi, hagyjuk békén a muszlimokat?

conchita wurst 2019.09.06. 20:25:44

Ez se rossz: www.youtube.com/watch?v=G43zl4fzDQg

Kb. 14:00-tol jon az erdekes resz

A volt CIA osszekoto azt allitja, hogy 2001 aprilisaban adott at uzeneteket az irakiaknak, hogy tudnak rola hogy repulogepekkel meg fogjak tamadni a wtc-t, es ha nem adnak kozelebbi infot, akkor az USA meg fogja oket tamadni

29:00

Azt mondja hogy 10 napon keresztul ismeretlen furgonok jartak a wtc-be minden ejjel 3 es 5 kozott 2011.08.22-2011.09.02

Ezt a fajta csendes robbanoanyagot hasznaltak a konteo szerint www.youtube.com/watch?v=5d5iIoCiI8g

.., 2019.09.07. 01:17:49

@conchita wurst: hogy a CIA mirol tudott, vagy mirol nem, azt vszleg te vagy en sosem fogjuk biztosan tudni. De ennek a nonek a videon egy "barátja" meselte, hogy furgonok jartak ki be nehany nappal a tamadas elott. Érted fentebb valaki azt mondta, evekig felujitas volt egy szinten, es akkor tettek be a bombat... Legalabb legyen mar egyseges a sztori. Ja és huszadszor kérdezem, honnan a p*bol tudták, melyik emeleteket kell aláaknázni? Honnan tudták, mely emeletekbe fognak a gépek becsapódni??!

kéki béla 2019.09.07. 01:52:30

@..,: komolyan egy elmebeteg náci állattal próbálsz vitatkozni?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.09.07. 07:38:35

Biztosan nem én vagyok az első aki szóvá tette, de az 1. verzióra (USA kormánya a tettes) nem lehet szavazni. :-(

Gleccsertetű 2019.09.07. 08:01:21

@kéki béla: a kutya nem szólt hozzád, miért gondoltad, h veled próbál vitatkozni?

kéki béla 2019.09.07. 09:23:01

@Gleccsertetű: szarházi nyilas, te hány nicken rontod itt a levegőt? Ahelyett, hogy felkötnéd magad az első lámpavasra...

2019.09.07. 10:01:38

Az a baj, hogy pontosan beleillik, bele illene a képbe az, hogy belső munka volt. Vagy legalábbis az akció kitervelése az amerikai ötlet lehetett és a kivitelezők voltak arabok.
Hogy lépett be az USA az első világháborúba? A másodikba? A vietnámi háborút befejezni kívánó Kennedyt kivégezték és után a Tonkini incidens?
Abszolúte beleillik a sorba. Nem 9/11 volt az első és nem is az utolsó.
Mellesleg 1998-ban a Norad gyakorlatozott mégpediglen azzal, hogy utasszállító repülőgépeket használnak terrorcselekményekhez. A célpont a WTC, a Pentagon, a Fehérház voltak.
Véletlen?

Az se véletlen, hogy 2001 júliusában a WTC-re terrorcselekmény elleni biztosítást kötöttek. Ez júliusban volt és akkor júliusban a kezembe került egy Népszabadság és a britektől kezdev az ausztrálok, Indonézia, Malajzia is figyelmeztette az USA-t, hogy terrortámadás érheti. Ez a Népszabi 2001 júliusi valemelyik napi számában volt.
Szinte az egész világ tudott róla, az USA az akkori világ egyetlen nagyhatalma persze nem tesz semmit az események előtt másfél-két hónappal. Az a nagyhatalom, ahol hírszerzések garmada, katonai elhárítása, hadserege, légi ereje gyakorlatilag utcahosszal veri a világot.
Tudod ki hiszi el azt, hogy néhány arab ekkora pusztítást tud okozni, akkor amikor már két hónappal előtte az egész világ a veszélyekre hívta fel az USA figyelmét.

2019.09.07. 10:33:33

"Amellett az afgán katonai beavatkozás kimondott kudarc és nyűg lett Amerika számára, ahogyan az iraki fiaskóból is inkább veszteséggel szállt ki az USA 2011-ben"

Óvatosan ezzel a veszteséggel, mert emberveszteség az volt ami nem számít. Mit ér egy emberi élet?
Katonai eszközökből is volt veszteség, igen ám de az nem csak pénzbe kerül, hanem helyette gyártani is kell újabb katonai eszközöket amelyek például fejlődnek az évtizedek során. A katonai eszközök fejlesztéséhez pedig háború kell. Amit megvesz a kormányzat és megsemmisül, ahelyett újabbakat, modernebbeket kell gyártani. Ehhez aktívan csak egy olyan kormányzat kell ami támogatja a háborúkat és a fegyvergyártóknak megnyílnak a kapuk.
Lásd vietnámi háború, különösképpen a Kennedy lemészárlását követően, amit szintén nem Oswald követett el egyedül.
A vietnámi háború se vezetett sehova és pont az volt a lényeg, hogy minél hosszabban elnyújtani és az USA szempontjából pozitív eredményt még véletlenül se elérni.

2019.09.07. 10:46:25

Ott volt a II. világháború.
Az USA nem lépett be, egy semleges ország volt. Aztán a japánok szétverték Dél-Kelet Ázsiát és az USA olajembargót vezetett be Japán ellen. Semleges országként.
Az USA kiprovokálta a támadást már csak azért is, mert az angol és ausztrál hírszerzés jelentette az USA-nak, hogy a japánok meg fogják támadni Pearl Harbort.
Az USA mégsem tett semmit, hanem megvárta, míg elpusztítják a flottáját és vele együtt 2403 amerikai haditengerészt.
Az áldozatok száma nem sokkal marad el a WTC áldozatainak számától.
Emberéleteket feláldozni egy kormány számára nem nagy kihívás.

2019.09.07. 11:02:15

Az első világháborúba azután lépett be az USA, hogy a Lusitania hajót elsüllyeszették a németek. A németek már hónapokkal előtte jelezték az USA-nak, hogy minden hajót elsüllyesztenek amelyek az Egyesül Királyságba akarnak eljutni. Az USA ezzel nem foglalkozott.
Az USA lakossága minden háború előtt háború ellenes volt. Nem akart a jó nép háborúzni. Amint történt egy generált vagy kiprovokált esemény az amerikai nép a háború ellenes gondolkodásból átváltott háborús gondolkodásba.
Az meg a pláne, hogy egy háború alatt, után mennyi hadirokkant veterán tér haza, akiket az USA kormánya le se sz.r. És akkor még ők örölhetnek, hogy élve megúszták.

chrisred 2019.09.07. 11:14:01

@Pár dollárral többért: Az USA belépésének semmi köze nem volt a Lusitaniához, két évvel később történt. Kiszivárgott, hogy a német kormány rá akarta venni Mexikó az USA elleni háborúra.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.07. 11:14:51

@chrisred: Egyszer már kíséreltek meg merényletet a WTC ellen a 90-es években. Egy furgonnyi robbanóanyagot robbantottak fel az alagsorában, de nem omlott össze..
Nem szoktam foglalkozni a WTC-kel, mert mindenki úgy magyarázza ,ahogy akarja, de az összeomoltatást akár magyarázhatja az árukapcsolás is. A kellemeset a hasznossal..:)

CSOKKI MÁLNA 2019.09.07. 11:16:03

@Pár dollárral többért: Azért arra figyeltek, hogy anyahajók ne legyenek ott..:)

chrisred 2019.09.07. 11:25:13

@Pár dollárral többért: Az USA Japán terjeszkedésével szemben nem volt semleges, mert az a vele szövetséges erőkkel történt, mint a Kuomintang.

jágör68 2019.09.07. 11:42:17

Az, hogy az USA- nak katonailag csúnya bukta lett mind Irak, mind Afganisztán- Szíriáról ne is beszéljünk, ahol az orosz- iráni- Hezbollah- SAA- kvartett szépen kiverte őket- semmit nem jelent.

Az USA geopolitikai céljainak tökéletesen megfelelt mindegyik:
- káosz Afganisztánban- így Kína és Irán közti szárazföldi kereskedelmi- és gáz- kőolajvezetékek szépen meg lettek torpedózva- és közben még az afgán heroint is lehet teríteni, vámmentesen, a US Army repülőin keresztül, többek közt Camp Bondsteel- en keresztül, az EU felé
- káosz Irakban: Irán, Szíria, Irak sííta félhold szövetség megakadályozása- és közben azért némi kőolajat is el lehet lopni, meg "újjáépítés" címen az iraki és amerikai adófizetők pénzét
- plusz hab a tortán: ezekben az országokban Irak, Afganisztán+ Pakisztán amerikai támaszpontok- közel Oroszországhoz és Kínához.

"It is imperative, that no Power emerges in Eurasia, capable of controlling Eurasia- and thus, also challenging America."

Zbigniew Brzezinski

Erre pedig a Közel- Keleti káoszkeltés épp megfelelő. Sőt, ha még az iráni földgáztól/ kőolajtól is elvágják a regionális Powerhouse- okat (Kína, Oroszország, India, Törökország)- akkor már eleve nyert ügyük van.

Konvencionális értelemben vett katonai siker, győzelem nem releváns. A cél: Kína, Oroszország és egyéb emelkedő eurázsiai erő víz alá nyomása.

chrisred 2019.09.07. 11:43:39

@CSOKKI MÁLNA: Ismereteim szerint a repülőgéphordozók a támadás előtti japán felderítő berepülések miatt hagyták el a kikötőt.

chrisred 2019.09.07. 11:50:41

@jágör68: Egy lengyel származásútól nem meglepő az oroszfóbia.

conchita wurst 2019.09.07. 11:53:01

Szerintem ez a legviccesebb 9/11 konspiracios video evor, csak 5 perc kotelezo!

www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98

jágör68 2019.09.07. 12:07:39

@chrisred:
Nem csak orosz-fóbia minden, ami nem amerikai hatalom.
Nemcsak, hogy lengyel származású, de Carter és Reagen nemzetbiztonági tanácsadója, Bush H.W. és W. tanácsadója is volt.

@conchita wurst:

Az indekszes cikk sem említi meg:
a 9/11- gyel egy napon tartott terror- elenes gyakorlatokat: Able Danger, Vigilant Warrior, Northern Vigilance- amelyek között voltak számítógépes szimulációs és valódi gépeltérítéses gyakorlatok is+ egyidőben egy szimulált orosz légi támadás.

Így nem kis káosz volt, mikor valódi gépeltérítők is belerondítottak a dologba. Mindazonáltal, 75 percen keresztül, légi befogás nélkül repülhetett, az eredeti repülési tervtől eltérve 4 személyszállító, az maga a VICC.
Ilyen esetben a befogás kötelező, csak a gép lelövéséhez kell elnöki (alelnöki) parancs.

A Pentagonban pedig egy darab repülőalkatrészt se találtak, se holtteseteket, pedig többtucat utas nem párolog csak úgy el.
A becsapódásról készült kb 38 bit minőségű kamerafelvételen pedig nem egy személyszállító, hanem egy rakéta (Tomahawk) kontúrja látszik. Nem is csoda, hogy állítólag a földdel egy szintben, kb 3 m -es bemeneti nyíláson nem féhetett be egy repülő.
Eleve lehetetlen olyan alacsonyra levinni a gépet, a turbinákból kiáramló levegő alapból felhajtaná a gépet.

A 2 géppel ledöntött 3 toronyház szintén fantázia, ha egy épületbe oldalról beleszáll egy repülő, az minimum az oldalára dől, nem emeletenként lefelé, kontrolláltan összeomlik.

chrisred 2019.09.07. 12:33:11

@jágör68: Valóban, nem csak oroszfóbia, hanem kommunizmusellenesség is.

conchita wurst 2019.09.07. 12:42:59

@Pár dollárral többért: Etikai problema hogy a nemet tudosokat nem vontak felelossegre? Ugyan miert kellett volna?

"Egyértemű, hogy a tudásuk elismeréséért szemet hunytak a múlt felett "

Milyen mult felett? Verner von Braunnak, vagy egy repulomernoknek ugyan milyen multja volt?

Etikailag semmilyen kulonbseg nem volt a harcolo felek kozott, ezt mar a gyoztesek propagandaja alakitotta ki. Ki vonta volna oket kerdore? Nurnberg nem igazsagszolgaltatas volt, hanem egy szinjatek. Ugyanugy mint 9/11

chrisred 2019.09.07. 12:58:37

@Pár dollárral többért: A japánokkal tárgyalni nagyjából annyi értelme lett volna, mint a Hitlerrel történt tárgyalásoknak mondjuk Münchenben. Eszük ágában sem volt semmilyen megállapodást betartani. Hasonlóan a németekhez, Japán olyan iparszerkezetet alakított ki, amihez nyersanyagokra volt szüksége, ezért a hódító háborúik egy pontján törvényszerűen szembe kellett ütközniük a Csendes-óceán térségének többi nagyhatalmával (oroszok, amcsik). A japánok az amcsikat választották ellenfélnek Sztálin helyett, ezzel döntően meghatározták a világháború menetét.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.07. 13:14:38

@chrisred: Megkóstolták a szovjeteket is a 30-as évek végén:

hu.wikipedia.org/wiki/Halh%C3%ADn-goli_csata

De rossz vége lett..

Alick 2019.09.07. 13:14:58

@jágör68: "A 2 géppel ledöntött 3 toronyház szintén fantázia, ha egy épületbe oldalról beleszáll egy repülő, az minimum az oldalára dől"

Ezzel vitatkozom: ha a becsapódástól azonnal nem dől le hanem később, akkor a kilengések csillapodnak és nincs oka oldalra dőlni.

"nem emeletenként lefelé, kontrolláltan összeomlik."

A kontrollált összeomlasztásnál éppen nem emeletenként omlik össze, hanem egyszerre az összes emelet, az alacsonyabb szintek nemcsak a végén rogynak meg:
www.youtube.com/watch?v=6QI3VhFXYyw

Alick 2019.09.07. 13:20:25

@Pár dollárral többért: "Viszont a lényeg, hogy az USA tudott Peal Harbori támadásról."

Ebben az az érdekes, hogy emelhették volna a harckészültségi szintet Hawaii-n, de mégsem tették.

conchita wurst 2019.09.07. 13:24:17

Simply stated, there is no doubt that Saddam Hussein now has weapons of mass destruction

Donald Rumsfeld

conchita wurst 2019.09.07. 13:28:10

“Why of course the people don’t want war … But after all it is the leaders of the country who determine the policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship … Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same in any country.”
– Hermann Goering

conchita wurst 2019.09.07. 13:38:07

Orbanek is pontosan azt csinaljak, mint Bush-Rumsfeld, vagy Goering, amikor arrol beszelnek hogy Afrika ide akar koltozni Europaba.

naci diktatura - amerikai demokracia tokmind1

Csak mig a szabad vilag vezetoje amerika megteheti, hogy egyetlen szo se legyen igaz az allitasabol, mert ugyan ki kerne szamon, addig Orbanek allitasa nyomokban igazat is tartalmaz, persze jol felfujjak kiszinezik ok is a temat.

wolves84lb 2019.09.07. 20:04:40

@BéLóg: hát téged nem az eszedért fognak ellopni :) max a birkamenetben bégethetsz...

gigabursch 2019.09.09. 08:29:10

@Eugene Horse:
Akkor már inkább a Kárpátokon túl, a Havasalföldet.

János Maurer 2019.09.10. 14:05:59

@megvagyhadnagy:
Hm.
Most, hogy olvasom a kommenteket nézem a lelőtt/lezuhant repülőgép nyomát, az jár a fejemben, hogy a búbánatban nincs egyetlen árva roncsmaradvány sem a lezuhanás helyén? Nem beszélve az utasok szétszakadt holttesteinek maradványairól? Mikor Ukrajna felett az orosz lázadók 10 ezer méter magasságban lelőtték a maláj utasszállítót, ott megvoltak a gép romjai meg az utasok maradványai is. És ez csak egy eset az usákok hamis állításai közül.

BéLóg 2019.09.12. 14:01:19

@János Maurer: De még csak szétszórt csomagok sem voltak. Biztos mind törésálló sámsonájt volt.

BéLóg 2019.09.12. 14:02:21

@wolves84lb: Szeretnél te úgy "bégetni", mint én a rosszabb napjaimon! :-)

BéLóg 2019.09.12. 14:14:54

@..,: A HANGOT hallgasd, drága ohnetök barátom, meg azokat a képeket nézd, ahol SZIKRAESŐ (!!!) ömlik ki az épületből. Tudod ez az a termit, amellyel ELVÁGJÁK az acélt ha önmagába akarnak dönteni egy épületet. Meg a 45 fokos szögben "magától megolvadt" acélgerendák fotóit. Hát persze.

S ha nálad már nem megy a net, itt van, amit megnézheted a controlled demolition filmet, ahol "a hughe blast" meg a "hughe explosion, unknow reason" és a többi hallatszik a már égő épületből. Meg a tűzoltók véleménye, meg a többi.
www.youtube.com/watch?v=Son0BWduQx4

BéLóg 2019.09.12. 14:26:47

@..,: Már az előző filmen is HALLHATOD a robbanás hangját, ami az épület ALAPJÁT gyengítette meg. De ha megmagyarázod a talán leghírésebb képet a 45 fokban tűzzel megolvasztott acélgerendáról, akkor megemelem a kalapom előtted.

binged.it/32H1FiT

BéLóg 2019.09.12. 14:36:39

@..,: Örömmel adom az újabb és újabb bizonyítékokat, pl. itt is, részletesen, ahol 2:47-nél még a (termit?) égetéssel elvágott/meggyöngített tartólemek füstje van fölvéve.

www.youtube.com/watch?v=Cw8_YPQLH5I

BéLóg 2019.09.12. 14:42:51

@..,: És végül a leghíresebb fotó, ahol a termittel szétégetett fém szerencsétlenségére KIFELÉ folyik ki perceken keresztül. Amit te szintén még sehol, soha nem láttál...

binged.it/32EDhym

.., 2019.09.22. 23:09:58

@BéLóg: öhm ezek sajnos nem bizonyítékok. Tőled is azt szeretném kérdezni, amit minden összeesküvés-hívőtől, és még soha, egyikőtök sem tudott rá válaszolni. Honnan a büdös francból tudták ELŐRE, hogy melyik emeleten kell elhelyezni a robbanóanyagokat/termitet/akármit? Honnan tudták ELŐRE meghatározni 2-3 emelet pontossággal, hol fognak becsapódni a gépek hmm? Azt ugye vágod, hogy ha akár 5 emeletet is tévednek akkor dugába dől az egész terv? Mert olyan emeleten kezd el folyni/égni bármi, ahová nem csapódott gép ugye...

.., 2019.09.22. 23:19:02

@BéLóg: természetesen láttam, és egy lehetséges megoldása a jelenségnek a kb 100 tonna aluminium, a becsapódó gép anyaga...
youtu.be/XnbJ7w7s41I
De mondom, ennél sokkal de sokkal érdekesebb a fenti kérdésem. Ha arra épkézláb választ tudsz adni, mehetünk tovább.

BéLóg 2019.10.03. 12:38:51

@..,: Ezt a kérdéseded igazából nem értem.

Abszolút mindegy, hová csapódott be a gép, az EGÉSZ ÉPÜLET alá volt aknázva (Bush család cége által elvégzett TELEFONKÁBEL karbantartás kettő évvel korábban), az alumínium repülőgép még csak meg sem karcolta a vasbeton TARTÓOSZLOPOK MÖGÉ elhelyezett tölteteket. Ha a földszinten csapódik be a gép, akkor is össze lehet omlasztani, egyáltalán nem számít, hol történik a becsapódás.

Az épületet kb. 3-5 emeletenként aknázták alá, amelyeket a hangfelvételek alapján a megfelelő időben és egymás utáni sorozatban aktiváltak, így az épület NEM a repülő által meggyengített soroktól KIFELÉ dőlt le, hanem önmagába roskadt.

Szerintem ez egy épkézláb válasz.

Apropó, én megfordulok alumínium gyárban is, az olvadt alumínium NEM szikrázik hanem folyik és semmilyen módon NEM vörös. Ami ilyet csinál, az a vasoxid illetve más oxidok (a vas könnyedén leadja a kötött oxigént, ezért szeretik szikraesős tüzijátékba illetve ÉGÉSGYORSÍTÓKBA (mint a termit) tenni. ANNAK a színe vörös ÉS szikrázik.

.., 2019.10.25. 21:58:34

@BéLóg: Ezt remélem nem gondoltad komolyan. Tehát hogy hónapokon keresztül tucatnyian telepítettek robbanóanyagokat közvetlenül az irodisták mellett az épület teljes magasságában, akik ebből semmit de semmit nem vettek észre... Ez nem életszerű. Mondhatnám kizárt. De ha így lett volna, hogyhogy csak egyetlen helyen látszik a termit égése? Egy emeletet több mint 100 acél gerenda tartott. Mi van a többivel? Ami az aluminiumot illeti, 900 fok felett igenis sárgán izzóvá válik. Keress rá a "molten aluminium" kifejezésre a guglin, és kattints a képekre.

.., 2019.10.25. 22:04:44

@BéLóg: Ja és kifelé kezdett dőlni, csak aztán önmagába roskadt. Lásd ezt a képet.
science.howstuffworks.com/engineering/structural/cause-world-trade-center-collapse.htm
süti beállítások módosítása