Dubitando ad veritatem pervenimus

Pervenimus

Pervenimus

Kommentelési szabályok, házirend [2]

2015. november 14. - Pervenimus

Kommentelés és házirend a Pervenimuson

 

Először is üdvözlünk a Pervenimus blogon! Ha ide keveredtél, akkor feltehetően valamiféle konfliktusod támadt velünk, esetleg egy másik kommentelővel. Ebben az esetben mielőtt elolvasnád kéréseinket (a házirendet illetően) előbb vegyél egy mély levegőt és nyugodj meg!

Tehát nézzük! Blogunk előmoderációs. Ez azt jelenti, hogy amikor beírsz egy hozzászólást nem jelenik meg azonnal, csak miután jóváhagytuk. Ezen a téren némi türelmet kérünk, ugyanis van főállásunk és családunk is, és nyilván ők vannak első helyen nálunk. Előfordulhat tehát, hogy nem megy azonnal a jóváhagyás. De persze igyekszünk. Összesen 5 szabály létezik:

  1. Nem jelenik meg egy hozzászólás, ha az trágár, vagy a szerkesztővel szemben személyeskedő, gyalázkodó, hitelrontó ( illetve más kommentelővel szemben értelmetlenül kötekedő).
  2. Nem jelenik meg egy hozzászólás, ha az teljesen irreleváns a kommentelt tartalommal, azaz nem függ vele össze.
  3. Nem jelenik meg, vagy törlésre kerül az a hozzászólás, mely az adott posztot értelmetlenül becsmérli a konstruktív kritizálás helyett.
  4. Egyszeri figyelmeztetés után kitiltás jöhet az offtopic, nyelvtannáci, másokkal személyeskedő vagy gyalázkodó hozzászólásokért.
  5. Fenntartjuk magunknak annak jogát is, hogy ne jelentessük meg mindazon hozzászólásokat, melyek nem viszik előre a kommunikációt, és bár nem bántóak, sértőek, vagy trágárak, de nem is tesznek hozzá semmit a poszt témájának értelmes megvitatásához, pl. ugyanazt a "csontot" rágják tovább, alapvető tényeket tagadnak, feleslegesen kötekednek  (velünk, a poszttal vagy másik kommentelővel), illetve semmi újat nem mondanak az előzőekben elhangzottakhoz képest.

pervenimus_2kocka.jpg

*** 

A bejegyzés trackback címe:

https://pervenimus.blog.hu/api/trackback/id/tr848078786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pragmatika2 2015.11.15. 10:15:14

Végre egy értelmes poszt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.15. 12:53:55

"Több milliónyi muszlim vallású ázsiai és afrikai készül Európába, és mi nem tudjuk, hogyan fogadjuk őket."

Rossz a kérdés. Nem szabad fogadnunk őket.

we dont want arabs here..So what 2015.11.15. 12:53:59

Sehogy nem kell fogadni őket. Ennyi.

-JzK- 2015.11.15. 12:54:09

Miért nem beszél egyetlen balfasz nyugati állam- ill. kormányfő sem a lényegről, vagyis hogy ebből az egészből az következik, hogy ezek az emberek nem tartoznak ide, sőt általában az etnikailag-kulturálisan idegen népelemek vegyülése nem szerencsés. Ergo azonnal meg kell kezdeni a füstösök, muszlimok tömeges deportálását Európa területéről. Eleve egy jó részének nincs is semmiféle státusza, vagy akinek van is állampolgársága, azt is meg lehet fosztani nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva.

Ha rajtam múlna, az Európai Unió alkotmányának legelső paragrafusa úgy kezdődne, hogy Európa területén csak fehér-keresztény ember tartózkodhat.

2015.11.15. 12:54:17

"Két nagyon különböző világ, melyek közül úgy tűnik, hogy az egyik most a másik létére tör."

Csak azt nem tudom, hogy ez miért nem világos annyi ember előtt? Nem látják, vagy (ami a rosszabbik verzió) nem akarják látni?

vargánya 2015.11.15. 20:23:56

"Gondolkodásunk egyik végpontján ott a régi európai reflex: toleránsnak lenni a más kultúrájúakkal és a keresztényi könyörület szellemében segíteni ... ."

Értem én ezt, és nem is vonom kétségbe a nemes szándékot, de:
1. nem annyira régi ez a reflex. A gyarmatosító európaiak (a "fejlett nyugat") és leszármazottaik É- Amerikában, Ausztráliában, Afrikában nem éppen ennek szellemében
jártak el az alacsonyabb rendűnek minősített őslakókkal szemben, még a XIX.-XX. sz.-ban is!

2. Akkor van értelme toleránsnak lenni, ha annak van relevanciája. Ha a "célszemélyek" azt értik, értékelik, méltányolják, ők maguk is képesek erre. Akkor, ha értékrendjük kompatibilis a miénkkel. Az erőszak kultúrájából érkezők (akkor is, ha ők nem erőszakosak) a toleranciát a gyengeség jelének tekintik, ez pedig sok esetben "felhívás keringőre", amint azt az elmúlt hónapok (a médián nehezen atszüremkedő!) hírei is mutatják a migránsainkról.
Ezek az emberek csak az erő (nem föltétlen erőszak!) nyelvét ismerik. Érdekeink ERÉLYES, határozott védelme kell, nem pedig parttalan, "tolerancia-idiotizmus".

Krisz11 2015.11.15. 20:24:00

Egyetértek.

Nekünk magyaroknak viszont venni kell egy pattogatott kukoricát, üdítőt, hátra dőlni, és nézni, hogy Németország meg Franciaország mit szenved össze a a multikultival meg a liberális eszméivel, és mikor jut el oda, hogy 1 igazi megoldás létezik.
Ha eljutnak a megoldásig és leszámolnak a liberalizmussal, akkor majd segíteni kell nekik

jágör68 2015.11.15. 20:24:03

ISIS= CIA- projekt.
Ahogy bin Laden és az Al- Kaida is.

www.youtube.com/watch?v=17qDNQ2xYdU

nnnnnnnn 2015.11.15. 20:24:25

"Európai a demokrácia, a szabadságjogok megtartása, a nők tisztelete, a más kultúrák elfogadása, a munka becsülete, a teljesítmény iránti elismerés, az öngondoskodás magától értetődősége, a nyitottság, a művészetek - történelmi emlékek megbecsülése, az emberi élet és magántulajdon szentsége és a keresztény hitelvek közös tisztelete illetve minden, ami azzá tett bennünket, amivé végül több ezer éves történelmünk során lettünk."

pont emiatt van vége európának és az összes liberális demokráciának. életképtelen, önvédelemre képtelen fos az egész. ha még ma azt olvasnánk az újságban, hogy minden mecsetet dózerolnak le a föld színéről, az összes szaracént válogatás nélkül vonatra teszik és fuvarozzák őket vissza a közel keletre, az összes határon fegyveresekkel őrzött kerítést építenek, akkor talán lenne esély. ehelyett mi európa válasza? hétfőn 1 perces néma csend és megemlékezés. semmi nem változik. mindenki sajnálkozik, aztán megy tovább a multikulti élet. majd szépen hozzászokunk a terrortámadásokhoz, szépen mindenki kerülni fogja a nagyvárosokat, a tömegrendezvényeket, a turizmus összeomlik, az iszlámok meg csak szaporodnak és szépen eliszlamizálódik európa, mígnem teljesen kisebbségbe nem kerül a fehér ember. európának már meszeltek. amúgy nincs ebben semmi különös, egyszerűen egy életképesebb civilizáció legyőz egy gyenge fos civilizációt, azaz minket. ez a természet rendje a világban, megtörtént ez számtalanszor. csak hiú ábránd, hogy mi kivételek lennénk.

Brix 2015.11.15. 20:24:30

Legnagyobb fenyegetést az a politikia elit jelenti Európának ,amelyik hívó üzenetet küldött a világba és tétlenül nézte, hogy homályos háttrű , kétes szándékú embermilliók masírozzanak Európába. Adott egy helyzet, amit meg lehetne oldani politikai döntésekkel és kommunikációval, vagyis , ki kell mondani : többen ne jöjjenek már , a határt pedig- ha kell fegyveres erővel- le kell zárni.
Más megoldás nincs!
Európát a belső ellenség bomlasztja , a migráció és a terroriznmus is kezelhető problémák lennének...

Dr. Nagy László 2016.03.08. 16:27:14

Az európai értékrend megvédhető, és meg is fogja védeni a kontinens értelmiségi rétege. Az EU országaiban jelenleg 510 millió ember él, és csupán másfél millió migráns. Bár folyamatosan érkeznek, hamarosan erős szűréssel és korlátozásokkal kell szembenézniük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.08. 20:28:27

@Dr. Nagy László:

Számold hozzá az ötmillió családtagot, ezek előbb-utóbb be fognak jönni: erről gondoskodnak az ún. "jogvédők". Na meg azt a sokmillió muzulmánt, akik már itt élnek

Nyugat-Európa már most elveszett.

Hugó Sörmann 2016.03.12. 16:33:24

Külön kell választani a humanitárius segítségnyújtást és a kéretlen népvándorlást. Érhetetlen , hogy ( állítólag) intelligens európai vezetők előbb egymást pocskondiázzák és nem probléma megoldásán fáradoznak. Legalább egy kezdő sakkozó szintjén kellene gondolkodni, és most kellene megmondani, hogy mi lesz a következő őt (év) nyerő lépése.
Mert igaz az a mondás, hogy befogadsz egy ismeretlen viselkedésű , kultúrájú, vallású néptömeget és egyszer csak kezelhetetlenné válik a helyzet. iskolázatlan -itt nem a német munkaerő kérdését kell első sorban megoldani, hanem kezelni kell tudni a bevándorló tömeg szociális problémáját. Ez nem csak logisztikai kérdés, mert valószínűleg pár év múlva hozzák a család otthon maradt tagjait is, - akik ugyancsak más nyelvet beszélve, más kultúrát képviselnek - Az is lehet, hogy nagy népcsoportokban lakva már nem a befogadó ország törvényeihez akarnak igazodni - hanem exterritorial - entklávé üzemmódban fognak élni- saját élelmezési, iskolásázási, vallási, millitáns életmódban - olyan vezetők által irányítva, akikre nincs és soha nem is lesz befolyásunk. És akkor ellenséggé válnak saját hazánkban, Európában ...valóban a fészekből kitúró szarka madár esete jut eszembe róluk. Egy biztos, hogy több elmélkedést, okosabb döntést és együttműködést vártam volna az Eu országainak vezetőitől .. Miként tudnánk egységesen fellépni jól felfogott érdekünkben, ha a vezetők ( tisztelet a kivételnek) párpolitikai , szereplésvágytól motiváltan nyilatkoznak. Megérdemeljük sorsunkat - még akkor is ha nem az egyszerű ember tehet róla- sem pro sem kontra ...!
süti beállítások módosítása